Χρηματοδότηση σε δήμους για αντιπλημμυρικά έργα

21:25 27/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να προχωρήσει σε αντιπλημμυρική θωράκιση ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Με αιχμή τα αντιπλημμυρικά έργα αυξάνονται, τα κονδύλια για την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ αλλάζει και ο τρόπος κατανομής τους. Οι πόροι θα κατανέμονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε Δήμου.

Προτεραιότητα, η υλοποίηση ενός master plan συνολικά για τη Δυτική Αττική, με χρηματοδότηση έως και 100% από το εθνικό πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

Τρία δις

ευρω διατίθενται μέσω του νέου ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση έργων ύδρευσης, αποχέτευσης και για αντιπλημμυρικά έργα σε ολόκληρη τη χώρα, όπως το ειδικό πρόγραμμα χρηματοδότησης για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου και της Σαμοθράκης ύψους 26 εκατ. ευρώ.

Νέα χρηματοδότηση έρχεται και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων για την υλοποίηση έργων σε τομείς όπου έχουν καταγραφεί μεγάλες ανάγκες. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε έτσι ώστε ο δανεισμός να μην βαρύνει καθόλου τους Δήμους.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Α. Μανουσέλη

Keywords
Τυχαία Θέματα