Χρηματοδότηση 10 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Οικονομίας για το φράγμα Κρητηνίας

12:55 27/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά την ολοκλήρωση του μεγάλου αναπτυξιακού έργου του Φράγματος Γαδουρά και την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο που αναλαμβάνει την καθημερινή λειτουργία και συντήρησή του, η περιφερειακή αρχή υλοποιεί μια ακόμη δέσμευση την οποία ανέλαβε, από την πρώτη μέρα των καθηκόντων της και αφορά στην ολοκλήρωση του έργου του Φράγματος Κρητηνίας.
Εγκρίθηκε το αίτημα χρηματοδότησης του έργου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση και η εξασφάλιση του συνόλου της χρηματοδότησης, ύψους 10.000.000 ευρώ, από εθνικούς πόρους.
Την ανακοίνωση, έκανε ο

Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου τροποποιήθηκε το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Δωδεκανήσου, προκειμένου να το συμπεριλάβει.
Το φράγμα κατασκευάζεται στο χείμαρρο “Λίνερο”, περίπου 2,5 χλμ. πριν από την εκβολή του στη θάλασσα, στην περιοχή του κάμπου του “Λίρου” (Κάμειρος Σκάλα) της Κοινότητας Κρητηνίας. Με την ολοκλήρωσή του θα δημιουργηθεί ταμιευτήρας ωφέλιμης χωρητικότητας 2.000.000 κυβικών μέτρων νερού με διπλό σκοπό, την εξυπηρέτηση αρδευτικών και υδροδοτικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα