Χώρο στην λαϊκή ζητούν οι παραγωγοί βιολογικών

18:30 25/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Από τους μοναδικούς οικοτέχνες και βιολογικούς παραγωγούς της Ροδόπης ο Νίκος Χατζηγιάννης, εδώ και τρία χρόνια βρήκε διέξοδο στην παραγωγή κηπευτικών και στην μεταποίηση-επεξεργασία τους, τα οποία διαθέτει σε σημεία αγοράς της Κομοτηνής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Χατζηγιάννης, ανέφερε την γκάμα των προϊόντων του, τα οποία είναι μελιτζάνα

ψημμένη σε βάζο, σάλτσα από πιπεριά κόκκινη, συμπυκνωμένη τομάτα-πελτέ παραδοσιακό-, αγγουράκια τουρσί, μπάμιες τουρσί, κ.α.
Ο ίδιος αναζητεί βιολογικές αγορές για να διαθέσει τα προϊόντα του και εκτός Κομοτηνής. Επίσης , έχει κάνει επαφές με το κατάστημα Συνεταιριστικών προϊόντων , του καταναλωτικού Συνεταιρισμού Ξάνθης.
Επίσης αναζητεί συνεργασίες με ομολόγους του παραγωγούς, για να στηθεί ένας πάγκος πράσινης λαϊκής, από παραγωγούς της Ροδόπης, στην Σαββατιάτικη λαϊκή αγορά. Αυτή τη στιγμή συμμετέχει στον Συνεταιρισμό βιολογικών παραγωγών Θες-νικης, «Το κουκούλι», με 110 μέλη. Τα μέλη του συγκεκριμένου συνεταιρισμού υλοποιούν με επιτυχία τη δράση: «ηλεκτρονικό καλάθι». Σύμφωνα με αυτό το αγοραστικό κοινό συμπληρώνει μια ηλεκτρονική φόρμα που διαθέτει ο συνεταιρισμός και δηλώνει τις παραγγελίες του σε προϊόντα, τα οποία τα παίρνει άμεσα.
Ο κ. Χατζηγιάνης δηλώνει ανοικτός σε συνεργασίες και έτοιμος να βοηθήσει νέους που θέλουν να ξεκινήσουν ανάλογα εγχειρήματα.
Ο κόσμος της Ροδόπης μπορεί να τον βρει και στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, «οικοτεχνία της Γης».

Keywords
Τυχαία Θέματα