Χίος: Τουριστική ανάσα από τους Τούρκους

12:25 15/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στα 6.187 άτομα έφτασαν οι επισκέπτες από Τουρκία από την Παρασκευή 9/9 μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Σεπτεμβρίου, με αφορμή τη θρησκευτική τους εορτή (Μπαϊράμι).

Παράλληλα έχουν εισέλθει 202 αυτοκίνητα και 33 μοτοσικλέτες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Χίου τα οποία δόθηκαν από το Τελωνείο Χίου, δείχνοντας ότι αυξάνει και ο αριθμός αυτών που έρχονται με δικά τους μεταφορικά μέσα.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι η διεύρυνση παραμονών, αφού είναι μεταξύ 3 και 5 ημερών, ενώ εκτός της πόλης, Καρφά, Κάμπου και Βροντάδο επιλέγονται καταλύματα για διαμονή

και σε Εμπορειό, Μεστά, Βοκαριά, Βολισσό.

Παρατηρούνται επίσης επισκέψεις Τούρκων από Κωνσταντινούπολη και Αγκυρα, αφού δημοσιεύματα σαν και αυτά της SABAH (χάρη στην ανάπτυξη των δημοσίων σχέσεων) κάνουν ευρύτερα γνωστό το νησί.

Σε όλη αυτή την κινητοποίηση για αύξηση του τουρισμού τουλάχιστον από τη γείτονα χώρα, σημαντική είναι και η προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπάλληλοι του τελωνείου και ελέγχου των διαβατηρίων για την πιο γρήγορη εξυπηρέτησή τους.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα