Χίος: «Η Επίσκεψη» από τη θεατρική ομάδα Συλλόγου Πολιχνιατών Λέσβου

12:25 4/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Βασισμένο στο έργο του Φρίντριχ Ντύρρενματτ «Ή επίσκεψη της γηραιάς κυρίας», παρουσιάζεται το Σάββατο 4 Νοεμβρίου στο ΟΜΗΡΕΙΟ (7.30 μ.μ.) και Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καρδαμύλων (7.00 μ.μ.) , η θεατρική παράσταση «Η Επίσκεψη» από την θεατρική ομάδα του Συλλόγου Πολιχνιατών Λέσβου.
Το έργο σε Επιμέλεια, Διασκευή, Μουσική Επιμέλεια, Κοστούμια του Γιώργου Αδαμαντιάδη παρουσιάζεται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Μαρίας Τσάκου και του Ομίλου Εταιρειών Τσάκος και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Υπόθεση έργου
Βρισκόμαστε σε μια κωμόπολη

με πολιτιστική παράδοση, όμως αυτή τη στιγμή χρεοκοπημένη, αφού οι βιοτεχνίες κλείσανε και τα εργοστάσια ένα-ένα χρεοκόπησαν.
Παρουσιάζεται η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου, συγχωριανή τους, διωγμένη από την «ηθική» και το κοινωνικό γίγνεσθαι της εποχής και τους προσφέρει λύση.
Το αντάλλαγμα όμως είναι, η αλλοτρίωση, η ηθική κατάπτωση και τελικά ο εκμαυλισμός των συνειδήσεών τους!
Θα υποκύψουν στον πειρασμό; Πόσο εύκολο είναι ένας εξαθλιωμένος, ένας πεινασμένος άνθρωπος να κρατήσει τις αξίες και την αξιοπρέπειά του; Η εκλογίκευση δε του παραλόγου από τους τοπικούς παράγοντες μας παραπέμπει σε ιστορικά κατακριτέες εποχές και πρακτικές.
Η συνέχεια στη σκηνή…!!!

Παίζουν αλφαβητικά
Μαρία Βερβάτη: Ιατρός
Απόστολος Βογιατζής: Καθηγητής
Μαρία Βογιατζή: Μπάτλερ
Ιωάννα Δαλδαβάνη: Σύζυγος Ηλία
Κατερίνα Βιεννά Καμπιτσιούλη: Γυναίκα
Θεόδωρος Κούσκος: Ηλίας
Στρατής Παπουτσάς: Δήμαρχος
Δώρα Πολυχρονοπούλου: Υπηρέτης
Κατερίνα Πολυχρονοπούλου: Κλαίρη Τσαχανασιάν
Μαριάνθη Ρούμπου: Γυναίκα
Ξενοφών Σάμιος: Παπάς
Λίιτσα Σαμίου: Δημοσιογράφος
Στράτος Σαντής: Αστυνόμος

Σχόλιο ομάδας
Ένα έργο επίκαιρο, που δείχνει περίτρανα τη σημερινή Ελλάδα σε μικρογραφία, καθώς και τους λόγους που οδηγηθήκαμε εδώ. Ως εκ τούτου έργο απόλυτα κατανοητό, πολύ δύσκολο όμως στην απόδοσή του, καθώς ο Ντύρρενματτ είναι κλασικός θεατρικός συγγραφέας και μαθητής του Μπρεχτ. Εμείς ερασιτέχνες, με το ωράριο και τις δυσκολίες της καθημερινότητας να μας πιέζουν. Ο σκηνοθέτης μας, νέος με όρεξη, με επαγγελματική αφοσίωση, με υπομονή και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του καθένα μας, έδωσε ψυχή στην ομάδα μας. Ατέλειωτες ώρες δουλειάς ακόμα και με ιδιαίτερα σε σπίτια. Η πορεία μας στα 10 χρόνια περίπου θεατρικής ενασχόλησής μας ήρθε να μας ζητήσει να σταθούμε αντάξιοι σε ένα έργο αξιώσεων.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα