Χίος: Αιφνίδιος έλεγχος στη Σούδα από την αστυνομία

13:35 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δίωρη επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί, της Τρίτης, 28 Μαρτίου, από τις 7.30 έως τις 9.30, στον καταυλισμό προσφύγων- μεταναστών στη Σούδα, στο Κάστρο της Χίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, πραγματοποιήθηκαν περί τις 10 προσαγωγές ατόμων. Ενώ κατασχέθηκαν αντικείμενα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βλάβες, όπως μαχαίρια και άλλα.

Η έρευνα, έγινε παρουσία της εισαγγελέως Σπυριδούλας Σταυράτη και του Αστυνομικού Διευθυντή Χίου Αθανασίου Μπασιούκα και πήραν μέρος διμοιρίες των ΜΑΤ,

της ΟΠΚΕ, δυνάμεων της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου αλλά και του Τμήματος Ναρκωτικών.

Επίσης κατασχέθηκαν προσωρινά κινητά τηλέφωνα από τα άτομα που προσήχθησαν στην αστυνομία, ενώ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν επιτράπηκε η είσοδος στον εσωτερικό χώρο των εργαζομένων από το Δήμο ή ΜΚΟ.

Ο αιφνίδιος έλεγχος, είχε χαρακτήρα προληπτικό, μετά και τα επεισόδια της προηγούμενης Τετάρτης μεταξύ κύρια Αλγερινών και Αφγανών έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν πράξεις αντεκδίκησης. Ενώ να θυμίσουμε ότι υπήρξε και διαμαρτυρία κατοίκων της περιοχής του κάστρου στην εισαγγελέα για το θέμα του καταυλισμού της Σούδας.
Παράλληλα όμως δόθηκε η δυνατότητα για εντοπισμό ατόμων που μπορεί να έχει απορριφθεί σε δεύτερο βαθμό το αίτημα ασύλου τους, αλλά δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία επανοπροώθησης.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα