Σέρρες: Με μεγαλοπρέπεια και πλήθος κόσμου οι επετειακές εκδηλώσεις

12:59 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με λαμπρότητα γιορτάσθηκε και στις Σέρρες η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Ο καιρός στάθηκε σύμμαχος και οι εκατοντάδες Σερραίοι έσπευσαν για να παρακολουθήσουν τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της πόλης στον πεζόδρομο Κ.Καραμανλή. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εσωτερικών

κα. Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Παρευρέθησαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή,οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και Φωτεινή Αραμπατζή, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης , ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, ο Συνταγματάρχης του 10ου Συντάγματος Πεζικού Σερρών Ιωάννης Γκουτζουρέλας, ο Αστυνομικός Δ/ντής Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Σωτήρης Δημητράκης , εκπρτόσωποι της Τ.Α και πλήθος κόσμου.
Στις 11 το πρωί τελέσθηκε επίσημη δοξολογία χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης Θεολόγου, στον Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος του 5ου Γυμνασίου Σερρών Ισιδώρα Μάλαμα.

Στη συνέχεια έγινε μετάβαση στον ανδριάντα του Εμμανουήλ Παπά όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.



Εν μέσω χειροκροτημάτων πραγματοποιήθηκε μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στον πεζόδρομο Κ.Καραμανλή

Keywords
Τυχαία Θέματα