Χειρότερο το δεύτερο αρκτικό κύμα – Που υπάρχουν προβλήματα (video)

09:00 10/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Δύο φορές πιο δυνατό από το προηγούμενο», είναι το αρκτικό κύμα, που έφερε χιόνι ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας αλλά και την «πιο παγωμένη νύχτα των τελευταίων 45 ετών» στη Θεσσαλονίκη. Κλειστά είναι τα σχολεία και στους 66 Δήμους της Αττικής, ενώ οι προβλέψεις μιλούν για έξαρση των χιονοπτώσεων στη κεντρική Μακεδονία, το βόρειο Αιγαίο

και τις Σποράδες. Με βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά θα εκτονωθεί ο χιονιάς, ωστόσο από αύριο νέο «χιονοχαμηλό από Ιταλία» αναμένεται να πλήξει το κεντροβόρειο κομμάτι της χώρας, από τη Βοιωτία ως τη Θεσσαλονίκη.

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης έχουν προκληθεί κυκλοφοριακά προβλήματα σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας.

Νωρίτερα, διακόπηκε η κυκλοφορία και στις εξής περιοχές:
-Στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου της περιοχής έως την περιοχή Ανατολή.
-Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.
-Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου Πεντέλης 414.

Παράλληλα, διακοπή της κυκλοφορίας έχει γίνει και από το 4ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Θήβας, στο ρεύμα προς τη Θήβα, για τα φορτηγά, ενώ η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.
Επίσης, μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων γίνεται η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου.

Τρίτη νύχτα δεινών για την Αλόννησο και τη Σκόπελο, καθώς παραμένουν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση, ενώ αναμένεται βοήθεια από το Βόλο για να ανοίξουν οι δρόμοι.

Τέσσερις βαθμοί κατά από το μηδέν η πρώτη πρωϊνή θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, όπου δεν χιόνισε αρκετά για να το στρώσει ωστόσο ο παγετός είναι ολικός και η αίσθηση κρύου ισοδυναμεί με μείον είκοσι βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Χιονοθύελλα έπληξε τη Λέσβο και τα άλλα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, με αποτέλεσμα πολλοί δρόμοι να έχουν κλείσει, ενώ δύσκολες συνθήκες βιώνουν και οι πρόσφυγες στους καταυλισμούς.

Για τους αστέγους, σε πολλούς δήμους λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι, ενώ ανοιχτοί είναι και οι σταθμοί του μετρό σε Ομόνοια, Μοναστηράκι και Μεταξουργείο.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ
ΦΩΤΟ:ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Σχετική είδηση: Νέο κύμα κακοκαιρίας – Χιόνια στο κέντρο της Αθήνας (video-photo gallery)

Keywords
Τυχαία Θέματα