Κομοτηνή: Παγετός σε όλη τη Θράκη

07:42 10/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Πολικές» θερμοκρασίες, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού στη Ροδόπη και στην Ξάνθη. Παγετός και θυελλώδεις άνεμοι παραλύουν την εύρυθμη λειτουργία στο χώρο της Εκπαίδευσης. Ενδεικτικά, στις πέντε τα ξημερώματα η θερμοκρασία ήταν: -3 στην Κομοτηνή, στην Αλεξανδρούπολη

-3, στην Καβάλα -2, στη Δράμα -3, στην Ξάνθη -5, στο Ορμένιο -10 και στο Σουφλί -8.


Κλειστά τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ροδόπη λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Κομοτηνής θα λειτουργήσουν κανονικά. Με απόφαση του Πρύτανη του ΔΠΘ Καθ. κ. Αθανασίου Καραμπίνη στο ΔΠΘ αναστέλλεται το εκπαιδευτικό έργο έως 11 Ιανουαρίου! Ενώ με απόφαση του Διευθυντή του Παραρτήματος κ. Καραφύλλη Αθανάσιου το Παράρτημα της ΑΣΠΑΙΤΕ στις Σάπες δε θα λειτουργήσει και σήμερα, Τρίτη 10-1-2017 λόγω παγετού. «Για τις επόμενες μέρες μαθημάτων της εβδομάδας θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση» δηλώνει ο κ. Καραφύλλης.

Προστασία αστέγων τις ημέρες επικράτησης συνθηκών ψύχους

Έως και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου θα μπορούν να φιλοξενούνται οι άστεγοι
σε αίθουσα του Α΄ ΚΑΠΗ Δήμου Κομοτηνής, Φιλίππου 2-4, επί 24ώρου βάσεως, με διαθεσιμότητα επαρκούς αριθμού κλινοσκεπασμάτων, υπνόσακων, καθώς και τη δυνατότητα διάθεσης ζεστών ροφημάτων.

Κυκλοφορία με προσοχή
Όσον αφορά στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Π.Ε. Ξάνθης αναφέρεται ότι λόγω συνεχούς χιονόπτωσης και παγετού είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
Σε όλο το μήκος Π.Ε.Ο. Ξάνθης – Δράμας και επαρχιακό δίκτυο Δήμου Σταυρούπολης.
Σε όλο το μήκος Ε.Ο. Ξάνθης – Μ.Σ. Αγ. Κωνσταντίνος (Ελληνοβουλγαρική Μεθόριος) και στο επαρχιακό δίκτυο του Δήμου Μύκης. Στο μεγαλύτερο τμήμα του επαρχιακού οδικού δικτύου Δήμου Τοπείρου και όλο το μήκος Π.Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας.
Σε τμήματα του οδικού δικτύου Δήμου Αβδήρων και κατά μήκος Π.Ε.Ο. Ξάνθης – Κομοτηνής. Επίσης αλυσίδες χρειάζονται στο ορεινό δίκτυο της Ροδόπης, Καβάλας και Ξάνθης καθώς και σε κομμάτια του επαρχιακού δικτύου της Π.Ε. Εβρου καθώς και στην Ν. Σαμοθράκης
Δρομολόγιο του ΚΤΕΛ της Ροδόπης προς τη Μαρώνεια δεν θα πραγματοποιηθεί και σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα