Χανιά: Ξεκινούν εργασίες στο κτίριο του ΚΗΦΑμεΑ (audio)

15:26 4/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από έξι χρόνια, ξεκινούν και πάλι οι εργασίες για την ολοκλήρωση του σύγχρονου κτιρίου, που θα φιλοξενήσει τα παιδιά του Κ.Η.Φ.Α.με Α. (Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες). Όπως ανέφερε, σε συνέντευξή της σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων, η πρόεδρος του κέντρου, Νίκη Βελεγράκη, το κτίριο στη Χρυσοπηγή είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται το 2009 με πόρους του κέντρου, αλλά το 2011 οι εργασίες σταμάτησαν λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και λόγω μια υπόσχεσης που είχε υπάρξει για ένταξη του έργου σε κάποιο Ευρωπαϊκό

Πρόγραμμα. Αποδείχτηκε τελικά, σύμφωνα με την πρόεδρο, ότι δεν μπορούσε το Κ.Η.Φ.Α.με Α. να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ , καθώς κάτι τέτοιο προβλέπεται μόνο για Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.
Το Δ.Σ. του Κέντρου, αποφάσισε να συνεχίσει τις εργασίες με πόρους από τη στήριξη των πολιτών, όπως τηλεμαραθώνιους, Santa Run, προσφορές ιδιωτών και άλλα. Όπως είπε η κ. Βελεγράκη θα αξιοποιηθούν 19.000 ευρώ που δόθηκαν από το Santa run, η δωρεά 8.000 ευρώ από το σύλλογο “Αμάλθεια” στην Αμερική, αλλά και από τις «οικονομίες» του Κέντρου, ενώ για μια ακόμη φορά ευχαρίστησε τους Χανιώτες που πάντα στηρίζουν τη λειτουργία του Κ.Η.Φ.Α.με Α. με όποιο τρόπο μπορούν.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «όταν το κτίριο τελειώσει θα πρέπει να βάλουμε μια ταμπέλα που να λέει ότι αυτό είναι το δώρο των Χανιωτών στα παιδιά τα ανάπηρα».
Όταν ολοκληρωθεί θα μπορεί να εξυπηρετεί καθημερινά 50 άτομα σε δύο ορόφους συνολικής επιφάνειας 684,90 m2.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Βελεγράκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα