Κέρκυρα: Τους βάζουν GPS για να τους ελέγχουν

14:00 4/8/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Διανομείς διαφημιστικών εντύπων κατήγγειλαν στην εφημερίδα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ότι συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων έχει δώσει εντολή στην εταιρεία που αναλαμβάνει την διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων να τοποθετούνται, συσκευές εντοπισμού, GPS, πάνω στους εργαζόμενους, προκειμένου να εντοπίζουν εύκολα το σημείο που βρίσκονται. Μάλιστα αν σταματήσουν ένα λεπτό για να προμηθευτούν

π.χ. ένα μπουκάλι νερό τους παίρνουν αμέσως τηλέφωνο.
Για το ίδιο θέμα έχει κατατεθεί ερώτηση στη βουλή από 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την Υπουργό Εργασίας, στο τέλος Ιουλίου, μεταξύ των οποίων και οι δύο βουλευτές της Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη και Κώστας Παυλίδης. Οι βουλευτές κάνουν λόγο για εργασιακό περιβάλλον γαλέρας και ρωτούν την Υπουργό σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να απαγορεύεται η χρήση συστημάτων εντοπισμού στίγματος (GPS) στους εργαζομένων κατά τη διάρκεια εργασίας τους.
Για το θέμα μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Γιάννης Χαλικιόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα είναι πραγματικό αλλά οι εργαζόμενοί φοβούνται να κάνουν έστω και ανώνυμες καταγγελίες λόγω της μεγάλης ανεργίας και των απολύσεων. Από την άλλη πλευρά απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει ότι δεν απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους με μια ερώτηση αλλά οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι αυτοί είναι που νομοθετούν και οφείλουν να ενδιαφέρονται αν λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί στην αγορά εργασίας.

Keywords
Αναζητήσεις
g.p.s.κερκυρα.
Τυχαία Θέματα