Χανιά: Ξεκινάει από τα Χανιά ο διεθνής μαραθώνιος για τα Ελληνικά αδέσποτα

10:16 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα Χανιά της Κρήτης θα φιλοξενήσουν το πρώτο Penny Marathon την Κυριακή 10 Ιουλίου, που θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στην Αθήνα, την Σαλαμίνα, την Καλαμάτα και το Σύδνεϋ της Αυστραλίας.

Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα που αφορούν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς της Ελλάδας,

μέσω του Μαραθωνίου και της ποδηλασίας. Στόχος είναι να γίνει το Penny Marathon ένας ανεξάρτητος θεσμός για τα Χανιά. Το Penny Marathon ξεκίνησε στην Αθήνα το 2012. Πέρυσι, περισσότεροι από 400 δρομείς και ποδηλάτες στην Ελλάδα και την Αυστραλία έδειξαν την υποστήριξή τους αφιερώνοντας μία καλοκαιρινή μέρα του Ιουλίου να τρέξουν, να ποδηλατήσουν και να κολυμπήσουν ακόμα, για να αποδείξουν ότι: • υποστηρίζουν την υιοθεσία, στείρωση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς • αναγνωρίζουν το έργο των εθελοντών που προσπαθούν να σώσουν τις ζωές αυτών των ζώων • καταγγέλλουν την αδιαφορία, ανικανότητα ή / και την απανθρωπιά που βλέπουν στην κυβέρνηση και την κοινωνία στο σύνολό της • απαιτούν να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όσους διαπράττουν παραβιάσεις κακοποίησης ζώων ακολουθώντας την πλήρη έκταση του νόμου • ενθαρρύνουν τη δεοντολογική, υπεύθυνη και με κατανόηση ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.
Εγγραφές ηλεκτρονικά στο ή τη μέρα του αγώνα στο σημείο εκκίνησης στον Τσιβαρά. Η διαδρομή αυτή- είναι η 4η φορά που διοργανώνεται- θα είναι υπό την μορφή αγώνα αλλά είναι ανοιχτή και σε όποιον επιθυμεί απλά να περπατήσει μέσα στο πανέμορφο τοπίο. Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τον Άγιο Αντώνη στον Τσιβαρά, θα τερματίσει Ντουλιανά, αφού ακολουθήσει το καταγεγραμμένο Ε4 μονοπάτι που περνάει από Λειβαδούρα και Γαβαλοχώρι. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Keywords
Τυχαία Θέματα