Καλαμάτα: Προσποιούνταν τους εφοριακούς και αποσπούσαν χρήματα από ηλικιωμένους

10:05 7/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Eπίσημες ανακοινώσεις για την είδηση που μετέδωσε χθες ο σταθμός μας και αφορούσε στη σύλληψη ενός έλληνα και μίας ρουμάνας που κατηγορούνται για εξαπάτηση ηλικιωμένων, έκανε η αστυνομία. Οι δύο συλληφθέντες ένας άνδρας 47 ετών και μία 36χρονη, κατηγορούνται πως εξαπατούσαν ηλικιωμένους και υποκρινόμενοι είτε τους εφοριακούς είτε τους λογιστές κ.λπ κατάφερναν να τους αποσπάσουν χρήματα ή (και) κοσμήματα.

Στην Καλαμάτα,

οι δύο συλληφθέντες φέρονται να εξαπάτησαν δύο άτομα, στη Μεσσήνη ένα, στον Πύργο-Ηλείας ένα ενώ αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν ακόμα ένα άτομο στην Καλαμάτα, χωρίς «επιτυχία». Η δράση τους ξεκίνησε, στις 25 του περασμένου Μαΐου και συνολικά η αξία της λείας τους (χρήματα αλλά και χρυσαφικά) ξεπερνάει τα 4.000 ευρώ. Η αστυνομία κατηγορεί ακόμα, δύο άτομα (47 και 50 ετών) ως εμπλεκόμενους στο κύκλωμα.
Όπως λέγαμε και στα χθεσινά μας δελτία, αστυνομικοί της Ασφάλειας, την Τρίτη εντόπισαν τον 47χρονο και την 36χρονη στο ύψος του νοσοκομείου και επιχειρησαν να τους ελέγξουν. Εκείνοι αρνήθηκαν και, σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, «τράπηκαν σε φυγή με όχημα, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα και κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, διαταράσσοντας με τον τρόπο αυτό την ασφάλεια της συγκοινωνίας, ενώ λίγο αργότερα, εντοπίστηκαν στην Καλαμάτα όπου και συνελήφθησαν».
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων αλλά και των δύο άλλων ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης συμμορίας, απάτης, διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και απείθειας.
Keywords
Τυχαία Θέματα