Χανιά: Το πρώτο στην Κρήτη σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στις φυλακές Χανίων. (audio)

13:05 27/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας θα λειτουργήσει από τη νέα σχολική χρονιά για τους έγκλειστους, του καταστήματος κράτησης «Κρήτη 1» στην Αγιά Χανίων. Το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας είναι το πρώτο που θα λειτουργήσει σε σωφρονιστικό κατάστημα στην Κρήτη. Τους χώρους του σχολείου επισκέφθηκε πριν λίγες μέρες ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Παναγιώτης Σημανδηράκης και ξεναγήθηκε στους χώρους των φυλακών

όπου θα στεγαστεί και θα λειτουργήσει το σχολείο. Συναντήθηκε, επίσης, με τον διευθυντή του καταστήματος κράτησης Γιάννη Κλαπάκη, τον διευθυντή του σχολείου Κώστα Καραμπάση και την κοινωνικό λειτουργό Αδαμαντία Καστρινάκη.

Σε συνέντευξή του, σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων, ο κ. Σημανδηράκης, χαρακτήρισε το σχολείο σημαντική ευκαιρία για να καταλάβουμε την πραγματική έννοια του σωφρονισμού, που πρέπει, όπως είπε να είναι η ενίσχυση των εκπαιδευομένων, ώστε να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις που θα τους υποστηρίξουν στην διαδικασία κοινωνικής ένταξης και προσωπικής ανέλιξης. Ο κ. Σημανδηράκης, ωστόσο, αναφέρθηκε και στις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το εγχείρημα, που έχουν να κάνουν με την, πανταχού παρούσα, γραφειοκρατία. Τόνισε, πάντως, ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη σημαντική αυτή προσπάθεια.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Σημανδηράκη:

Keywords
Τυχαία Θέματα