Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση των συμβασιούχων των Δήμων

14:36 22/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από ολιγόλεπτη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ολοκληρώθηκε η διαδήλωση των συμβασιούχων των δήμων με αίτημα τη μόνιμη εργασία, που άρχισε από τις 10 το πρωί. Νωρίτερα, έξω από τη Βουλή, επικράτησε ένταση όταν ομάδα εργαζομένων στους ΟΤΑ

επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο μετά την πορεία και άνδρες των ΜΑΤ τους εμπόδισαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Επεισόδια μικρής έκτασης επίσης σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος.

Στη συνέχεια αναμένεται να συνεδριάσει η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το μέλλον των κινητοποιήσεων, προσανατολιζόμενη στη συνέχιση των καταλήψεων των δημοτικών αμαξοστασίων αλλά και των ΧΥΤΑ όλης της χώρας.

Νωρίτερα, έξω από τη Βουλή, επικράτησε ένταση όταν ομάδα εργαζομένων στους ΟΤΑ επιχείρησε να εισβάλει στο κτίριο μετά την πορεία που πραγματοποιήθηκε με αίτημα την μονιμοποίηση τους και άνδρες των ΜΑΤ τους εμπόδισαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων. Επεισόδια μικρής έκτασης επίσης σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην Κλαυθμώνος.

Η ένταση δημιουργήθηκε όταν εμφανίστηκε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ η οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον Πάνο Σκουρλέτη. Τότε ορισμένοι από τους διαδηλωτές ξεκίνησαν να αποδοκιμάζουν την αντιπροσωπεία και κινήθηκαν κατά του προέδρου της ΚΕΔΕ, Γιώργου Πατούλη τον οποίο προσπάθησαν να προπηλακίσουν.

Από την πλευρά της η ΚΕΔΕ με βαρύτατες εκφράσεις περί «επαγγελματιών προβοκατόρων», καταδίκασε τα επεισόδια έξω από το ΥΠΕΣ και την επίθεση που δέχτηκε ο Γιώργος Πατούλης από μερίδα διαδηλωτών εργαζομένων των ΟΤΑ.

Στη Βουλή η αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο του κοινοβουλίου Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση:Ένταση στην Κλαυθμώνος-Σε εξέλιξη δύο μεγάλες συγκεντρώσεις συμβασιούχων των ΟΤΑ (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα