Σύσκεψη για το στεγαστικό Δημοτικών Σχολείων Ν. Κυδωνίας

22:57 1/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα συστεγαζόμενα 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Νέας Κυδωνίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Δήμο Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βάμβουκας γνωστοποίησε αναφορικά με το οικόπεδο στην Παρηγοριά, το οποίο βάσει του σχεδίου πόλεως προορίζεται για την κατασκευή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Κυδωνίας, ότι έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα από τον Δήμο για την επίλυση

του θέματος, που σχετίζεται με την απαλλοτρίωσή του.

Σχετικά με το κτίριο του πρώην Δημαρχείου Νέας Κυδωνίας, το οποίο είχε προταθεί για τη μεταστέγαση του 2ου Δημοτικού Σχολείου, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους παρισταμένους ότι η αρμόδια επιτροπή καταλληλότητας, το έκρινε ακατάλληλο για την μετεγκατάσταση του 2ου Δημοτικού Σχολείου. Στη συνέχεια συζητήθηκαν εκτενώς οι πιθανές εναλλακτικές λύσεις, που υπάρχουν, προκειμένου να βελτιωθούν οι υφιστάμενες συνθήκες στέγασης των παιδιών στο σχολείο, μέχρις ότου δρομολογηθεί η κατασκευή του νέου κτιρίου στην Παρηγοριά, που θα στεγάσει το 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε ότι ο Δήμος για την επόμενη σχολική χρονιά θα προχωρήσει στη διευθέτηση των υφιστάμενων χώρων του σχολείου, ώστε να μειωθούν οι προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες για την αντικατάσταση μέρους των προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας με νέες, που θα πληρούν τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές.

“Έχουμε προχωρήσει σε σημαντικά βήματα για να επιλύσουμε τα προβλήματα, που υπάρχουν αναφορικά με την απαλλοτρίωση του οικοπέδου στην περιοχή της Παρηγοριάς, που προορίζεται για την ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Κυδωνίας. Στη συνάντηση με τους γονείς και τους δασκάλους του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Κυδωνίας και τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συμφωνήσαμε να προβούμε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες εργασίες, προκειμένου να βελτιωθούν οι υφιστάμενες συνθήκες στέγασης των μαθητών των δύο σχολείων», ανακοίνωσε ο κ. Βάμβουκας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Τεχνικών Έργων, Γεώργιος Ξανθουδάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων, Μανώλης Μηλιαράκης, οι Διευθύντριες και τα μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Κυδωνίας και ο πολιτικός μηχανικός του Δήμου, συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα σχολικής στέγης, Κων/νος Μπροκαλάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα