Σύσκεψη για τη λιμνοδεξαμενή Πλατάνου στην Αντιπεριφέρεια

18:54 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύσκεψη με θέμα την αξιοποίηση της Λιμενοδεξαμενής της κοινότητας Πλατάνου του Δήμου Κισσάμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, ο Δήμαρχος Κισσάμου Θοδωρής Σταθάκης, εκπρόσωποι παρατάξεων του Δήμου και της Κοινότητας Πλατάνου, καθώς και οι αρμόδιοι εκπρόσωποι των τεχνικών υπηρεσιών.

Η σύσκεψη αφορούσε τη Λιμενοδεξαμενή της τοπικής κοινότητας Πλατάνου του Δήμου Κισσάμου. Συμφωνήθηκε να προχωρήσει

η χρηματοδότηση εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης για τη μελέτες, τόσο για τη θέση που έχει προταθεί από το 2010, όσο και για τη νέα θέση που προτείνει ο Δήμος Κισσάμου, δήλωσε με την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο κ. Σταθάκης, για να προσθέσει: «Μετά θα προχωρήσουμε στις περαιτέρω ενέργειες. Ένα έργο κρίνεται αν εξυπηρετεί τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας και όχι αν συμφωνεί κάποιος ή διαφωνεί. Αυτό που δεσμευτήκαμε, ως Δήμος, στους κατοίκους της περιοχής είναι οι απορροές του Σφηναρίου που πηγαίνουν στη θάλασσα να μεταφέρονται στο χώρο τους .Έχουμε προχωρήσει στην πρώτη φάση και βάζουμε μπρος τις μελέτες για τη δεύτερη φάση.

Μέσα στο 2017 θα εγκριθεί και ο αγωγός μεταφοράς να μπορέσει δηλαδή να έρχεται το νερό για τους χειμερινούς μήνες. Παρόλα αυτά, είναι απαραίτητο και χρειάζεται αποταμίευση. Η αποταμίευση του νερού πρέπει να γίνει στο κατάλληλο σημείο, από όλες τις απόψεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα