ESM: Eπιπλήττει το ΔΝΤ για την κριτική των υψηλών πλεονασμάτων

18:20 13/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

O Eυρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) επέπληξε την Τρίτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στον απόηχο άρθρου που ανάρτησαν στελέχη του τελευταίου με το οποίο ασκούσαν κριτική στην Ευρωζώνη για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που ζητά από την Ελλάδα αναφέρει το Reuters.

Εκπρόσωπος

του ESM δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί ξαφνιάστηκαν από την ανάρτηση των κ.κ. Thomsen και Obstfeld για τις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση καθώς νέες συζητήσεις ξεκινούσαν στην Αθήνα.

«Ελπίζουμε ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην πρακτική των διαπραγματεύσεων κεκλεισμένων των θυρών με την ελληνική κυβέρνηση,» ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ Poul Thomsen και ο επικεφαλής οικονομολόγος του Ταμείου Maury Obstfeld ανέφεραν σε άρθρο τους ότι πίστευαν πως η επιμονή της Ευρωζώνης σε πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 ήταν λάθος και 1.5% του ΑΕΠ ήταν αρκετό.

Αντί γι’ αυτό, το ΔΝΤ κάλεσε για τη δημιουργία ενός αναθεωρημένου κράτους πρόνοιας που θα χρηματοδοτείται από την προσαρμογή του ελληνικού φορολογικού συστήματος και τις πολύ γενναιόδωρες συντάξεις, τονίζει το Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα