Χανιά: Συντονισμός φορέων για την υποδοχή προσφύγων – Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το απόγευμα στην Αγορά (audio)

15:30 25/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση για το συντονισμό των φορέων ενόψει της επικείμενης φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη, πραγματοποιήθηκε χθες, με μεγάλη συμμετοχή, στο Εργατικό Κέντρο Χανίων. Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Σύλλογος δάσκαλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων, η ΕΛΜ, η Επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, ο Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου, οι Εργαζόμενοι ΟΤΑ

του νομού, το Κοινωνικό ιατρείο – Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, η «Ενωτική Πρωτοβουλία» φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, η ΚΕΕΡΦΑ, η Πρωτοβουλία Μεταναστών, η Κοινωνική Κουζίνα και το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών Χανίων.

Σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ Χανίων, η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, Ντίνα Κληρονόμου επεσήμανε ότι το βασικό είναι να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που δημιουργούν τις προσφυγικές ροές. Η εκπαιδευτική κοινότητα σύμφωνα με την κ. Κληρονόμου, είναι έτοιμη και έχει εμπειρία 25 χρόνων στην εκπαίδευση παιδιών που δεν έχουν ως μητρική τους γλώσσα την Ελληνική, ενώ παράλληλα διεκδικούν κανονική εγγραφή των προσφυγόπουλων στα σχολεία και μάλιστα στο πρωινό πρόγραμμα.
Η κ. Κληρονόμου επεσήμανε ότι στη χθεσινή σύσκεψη εκφράστηκε η βούληση των συμμετεχόντων, κυρίως για ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας με στόχο να αντιμετωπιστούν οι όποιες ξενοφοβικές και ρατσιστικές φωνές. Η Χανιώτικη κοινωνία, κατέληξε η κ. Κληρονόμου, είναι έτοιμη να δεχθεί τους πρόσφυγες και τους ελάχιστους μαθητές που θα ενσωματωθούν στις τάξεις διδασκαλίας, όπου δημιουργηθούν δομές φιλοξενίας.
Η κ. Κληρονόμου αναφέρθηκε και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία της Αγοράς, με κυρίαρχο αίτημα, όπως είπε, μόνιμους και μαζικούς διορισμούς σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Το συλλαλητήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των εκπαιδευτικών και σε αυτό συμμετέχουν επίσης η ΕΛΜΕ Χανίων, οι φοιτητές, η Ένωση Γονέων Χανίων καθώς και σύλλογοι γονέων.
Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ Χανίων η κ. Κληρονόμου:

Η φωτογραφία είναι από τα «Χανιώτικα Νέα»

Keywords
Τυχαία Θέματα