Χανιά: Στον Εισαγγελέα υποθέσεις ομπρελοκαθισμάτων σε παραλίες των Χανίων

07:18 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σοβαρές καταγγελίες για θέσεις αιγιαλού που ενοικιάστηκαν από τον Δήμο Χανίων με τη νόμιμη διαδικασία του πλειστηριασμού αλλά είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης από τρίτους, έγιναν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων της Τετάρτης. Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Βλαχάκης, με ενέργειες του Δήμου το θέμα βρίσκεται πλέον στον Εισαγγελέα.

Το ζήτημα των ομπρελοκαθισμάτων και των ατασθαλιών που παρατηρούνται έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών» Γιάννης Σαρρής

λέγοντας ότι έχει γίνει δέκτης καταγγελιών από ανθρώπους που συμμετείχαν στον πλειοδοτικό διαγωνισμό χωρίς να πλειοδοτήσουν. Ειδικότερα, ο κ. Σαρρής επεσήμανε ότι οι καταγγέλλοντες ανέφεραν ότι οι θέσεις αιγιαλού που έβγαλε σε διαγωνισμό ο Δήμος δεν χρησιμοποιούνται από τους νόμιμους πλειοδότες αλλά από τρίτα άτομα που δεν είχαν καμία συμμετοχή στη νόμιμη διαδικασία.

Τις καταγγελίες και το πρόβλημα που υπάρχει επιβεβαίωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Μιχάλης Βλαχάκης. Συγκεκριμένα σημείωσε πως σε αυτοψία που πραγματοποίησε κλιμάκιο της Οικονομικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Ελέγχου διαπιστώθηκαν 3 περιπτώσεις στους Αγίους Αποστόλους και τη Χρυσή Ακτή όπου τις θέσεις αιγιαλού που είχαν προκηρυχθεί τις εκμεταλλεύονται άτομα άσχετα με τους νόμιμους πλειοδότες.

Τόνισε δε ότι για το θέμα έχει ήδη ενημερωθεί τόσο το Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας (πρώην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου) όσο και ο εισαγγελέας και ο Δήμος είναι διατεθειμένος -εφόσον του ζητηθεί- να καταθέσει σχετικά με το θέμα. Όπως ανέφερε στα «Χ.ν.», το κλιμάκιο είχε λάβει αποδείξεις από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου τα στοιχεία που αναγράφονται στην απόδειξη πιστοποιούν ότι πρόκειται για άτομα με τα οποία δεν έχει συνάψει καμία σύμβαση ο Δήμος. Επίσης, διευκρίνισε ότι ο Δήμος Χανίων δεν έχει καμία αρμοδιότητα να εκδώσει πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής αφού η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ανήκει στο Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας.

Τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου απασχόλησε επίσης το ζήτημα της διαχείρισης των δημοτικών αθλητικών χώρων και γυμναστηρίων, καθώς εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων πραγματοποίησαν παρέμβαση ζητώντας να υπάρξει άλλη κατανομή των ωρών που δίνονται προς χρήση τα γήπεδα στις ομάδες. Για το συγκεκριμένο θέμα -έπειτα από συζήτηση περίπου 2 ωρών- αποφασίστηκε να συνεδριάσει η Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αθλητικών σωματείων, ώστε να εξεταστεί ξανά το ζήτημα. – Πηγή: Χανιώτικα Νέα

Keywords
Τυχαία Θέματα