Αυτοκτόνησε ο Σύρος μετανάστης που «σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση»

07:13 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Σύρος μετανάστης ο οποίος φυλακίστηκε κατηγορούμενος ότι σχεδίαζε βομβιστική επίθεση σε αεροδρόμιου του Βερολίνου αυτοκτόνησε, σύμφωνα με πληροφορίες του ιστότοπου Spiegel Online. Ο 22χρονος Τζαμπέρ Αλμπάκρ τελούσε υπό 24ωρη παρακολούθηση σε κέντρο της Σαξονίας,με στόχο «να αποτραπεί απεργία πείνας».

«Το βράδυ της 12ης Οκτωβρίού 2016, ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, ο οποίος ήταν ύποπτος σχεδιασμού

τρομοκρατικής επίθεσης, αυτοκτόνησε στο κέντρο κράτησης του νοσοκομείου των φυλακών της Λειψίας», ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο δικαιοσύνης, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρεις σε συνέντευξη τύπου στη Δρέσδη στις 12:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας).

Η αστυνομία πιστεύει πως ο Τζαμπέρ Αλμπάκρ, 22 ετών, ο οποίος ζούσε στη Γερμανία από πέρσι, σχεδίαζε μια επίθεση που έμοιαζε με αυτές του Παρισιού τον Νοέμβριο του 2015, όπου σκοτώθηκαν 130 άτομα, και των Βρυξελλών, τον Μάρτιο φέτος, όπου σκοτώθηκαν 32 άτομα.

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA δήλωσε ότι κρεμάστηκε στο κελλί του.

Ο Αλμπάκρ συνελήφθη τη Δευτέρα αφού δύο συμπατριώτες του τον έδεσαν στο διαμέρισμά τους στη Λειψία και κάλεσαν την αστυνομία, η οποία και κατάσχεσε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

Ο τρόπος σύλληψής του εγείρει ερωτηματικά και επικρίσεις για πιθανό λάθος της αστυνομίας που δεν κατάφερε να τον συλλάβει προτού καταδοθεί, ενώ από το Σάββατο είχε εξαπολυθεί ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του.

ΠΗΓΗ:Spiegel, Wall street Journal

Keywords
Τυχαία Θέματα