Χανιά: Επιστολή των ξενοδόχων προς τους αρμόδιους υπουργούς, για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

19:51 20/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη μείωση των τελών προσγείωσης των αεροσκαφών κατά τους χειμερινούς μήνες, με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ζητά η Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Έλενα Κουντουρά.

Στην επιστολή που κοινοποιείται επίσης στον περιφερειάρχη Κρήτης και τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, η Ένωση επισημαίνει την ανάγκη για συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, προκειμένου

να μεγαλώσει η τουριστική περίοδος για τα Χανιά. Οι ξενοδόχοι στην επιστολή τους κάνουν μια πρώτη αποτίμηση της φετινής τουριστικής περιόδου, την οποία κρίνουν θετική, υποστηρίζουν ότι ο κλάδος του τουρισμού επιβαρύνθηκε από μια σειρά φορολογικών μέτρων και τονίζουν ότι τυχόν επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου θα έχει πολλαπλά οφέλη και για την οικονομία της χώρας.

Μεταξύ άλλων, στην επιστολή τους οι ξενοδόχοι των Χανίων αναφέρουν:

«Σε συναντήσεις που έχουμε με αεροπορικές εταιρείες, μας
επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον τους λόγω και της γεωπολιτικής κατάστασης που επικρατεί, να τοποθετήσουν επιπλέον πτήσεις, εφόσον τα τέλη προσγείωσης μειωθούν αισθητά ή ακόμα μηδενιστούν για τους μήνες Νοέμβριο 2016 μέχρι και Μάρτιο 2017».


Η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τους ξενοδόχους, έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

* Το δημοσιονομικό αποτύπωμα είναι μηδενικό γιατί ούτως η άλλως, δεν εισπράττονται τέλη προσγείωσης όταν δεν υπάρχουν πτήσεις.
* Τα ξενοδοχεία στην Χανιά θα λειτουργήσουν περισσότερο και άρα θα εισπραχθεί παραπάνω ΦΠΑ και φόρος εισοδήματος
* Περισσότεροι εργαζόμενοι θα δουλέψουν για περισσότερο καιρό από την συνηθισμένη τουριστική περίοδο, με αποτέλεσμα και η ανεργία να μειωθεί και η κατανάλωση να αυξηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα