Τη στήριξή του στο Κατάρ εξέφρασε πάλι ο Ταγίπ Ερντογάν

Για ‘παιχνίδι’ έκανε λόγο ο Τούρκος πρόεδρος σχολιάζοντας την κρίση με το Κατάρ, ενώ δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να στηρίζει το Κατάρ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν θεωρεί σωστές τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στο Κατάρ. «Δεν είναι προς το συμφέρον καμίας χώρας στην περιοχή μας τέτοιο επεισόδιο σε μια περίοδο που χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ αλληλεγγύη και συνεργασία. Ο πιο σωστός δρόμος είναι οι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου να λύσουν τα μεταξύ τους προβλήματα μέσω διαλόγου», ανέφερε.

Ο

Τούρκος πρόεδρος επικρότησε την ψύχραιμη και εποικοδομητική στάση του Κατάρ, προσθέτοντας ότι δεν θα συμβάλει στη λύση κανενός προβλήματος η απομόνωσή του, ενώ είπε ότι είναι μια χώρα που δίνει αγώνα κατά της τρομοκρατίας και θα συνεχίσουν να ενισχύουν τι σχέσεις τους με το Κατάρ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε πως είναι έτοιμος να κάνει ό,τι χρειαστεί για την επίλυση του ζητήματος του Κατάρ με τις άλλες χώρες και ήδη ξεκίνησε διάφορες επαφές από χθες. Σήμερα, θα μιλήσει με το Γάλλο πρόεδρο, τον πρόεδρο της Ινδονησίας, το βασιλιά του Μπαχρέιν, το βασιλιά της Ιορδανίας, τον πρωθυπουργό του Λιβάνου και τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας.

Ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να αρθούν όλες οι κυρώσεις εναντίον του Κατάρ και ότι αποτελεί πολύ βαριά κατηγορία ο χαρακτηρισμός ‘ύποπτος τρομοκρατίας’. «Τους γνωρίζω καλά εδώ και 15 χρόνια. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο, θα ήμουν ο πρώτος που θα στεκόμουν απέναντί τους», υποστήριξε.

«Εδώ παίζεται ένα διαφορετικό παιχνίδι. Αλλά αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε ακόμη ποιοι είναι πίσω από αυτό το παιχνίδι», είπε, ενώ εκτίμησε ότι σύντομα οι ΗΠΑ θα καταλάβουν πόσο μεγάλο είναι το λάθος τους. Όπως είπε, η αποστολή όπλων στο ΡΚΚ από τις ΗΠΑ για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος σύντομα θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα