Χανιά: Αναβλήθηκε για το Νοέμβριο η δίκη των 4 αντιφασιστών

15:05 8/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Για την 1η Νοεμβρίου 2017 αναβλήθηκε τελικά, η εκδίκαση της αγωγής κατά τεσσάρων Χανιωτών αντιφασιστών, μετά από μήνυση μελών της Χρυσής Αυγής. Η δίκη των 4 είχε προγραμματιστεί για σήμερα, αλλά αναβλήθηκε, λόγω παρέλευσης του ωραρίου.
Οι 4 Χανιώτες δικάζονται για την αντιφασιστική τους δράση, υποστηρίζουν οι αλληλέγγυοι πολίτες των Χανίων, που σήμερα συγκεντρώθηκαν στα δικαστήρια προκειμένου

να συμπαρασταθούν στους διωκόμενους. Η δίωξη ασκήθηκε μετά από μήνυση μελών της Χρυσής Αυγής στα Χανιά για τα γεγονότα που σημειώθηκαν στις 2 Απριλίου 2013 στο λιμάνι των Χανίων.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Χανίων η μία εκ των κατηγορουμένων, εκπαιδευτικός και εκλεγμένη στο ΔΣ του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στα Χανιά, Μαργαρίτα Παπαμηνά, εκείνη τη μέρα, τάγμα εφόδου της οργάνωσης Χρυσή Αυγή με επικεφαλής της στελέχη και πολιτευτές της οργάνωσης, κυκλοφορούσε προκλητικά στους δρόμους των Χανίων χτυπώντας μετανάστες, προπηλακίζοντας κόσμο και χαιρετώντας ναζιστικά. Τελικά απωθήθηκαν από ομάδα νεολαίων στο Ενετικό λιμάνι, με αποτέλεσμα ένα από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής να καταλήξει στη θάλασσα. Η κ. Παπαμηνά , όπως αναφέρει, βρέθηκε αρκετή ώρα μετά στο σημείο και αφού η συμπλοκή είχε τελειώσει, ωστόσο μετά από συκοφαντικές κατηγορίες μέλους της Χρυσής Αυγής, μετατράπηκε από μάρτυρας σε κατηγορούμενη. Οι άλλοι τρεις που κατηγορούνται δεν ήταν καν παρόντες στο περιστατικό.
Σε ανακοίνωση αλληλέγγυων φορέων επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η ΧΑ το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να στήσει ξανά τα τάγματα εφόδου απολαμβάνοντας για μια ακόμη φορά ασυλία από τμήματα του κρατικού μηχανισμού, ενώ τονίζεται ότι το αντιφασιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψει να στηθεί ξανά βιομηχανία διώξεων στα Χανιά, αλλά και οπουδήποτε αλλού.

Keywords
Τυχαία Θέματα