Χανιά – Βαρθολομαίος: «Κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους υπερορθόδοξους και τους λοιπούς υποορθόδοξους»

10:14 16/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Φαίνεται ότι κάποιοι θεωρούν τους εαυτούς τους υπερορθόδοξους και τους λοιπούς υποορθόδοξους. Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχουν τέτοιου είδους διαχωρισμοί. Καλούμε λοιπόν άπαντας, εν πνεύματι ενότητος και αγάπης, να πορευτούμε προς την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο», τόνισε στην διάρκεια του χθεσινού επίσημου δείπνου που πραγματοποιήθηκε στο Τσατσαρωνάκειο Ίδρυμα στην Κίσαμο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αφήνοντας για δεύτερη φορά σαφείς αιχμές κατά των απουσών Εκκλησιών και –ειδικότερα- του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Στο δείπνο που παραχώρησε ο Μητροπολίτης Κισάμου

και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στον Πατριάρχη και την Συνοδεία του, τον καλωσόρισε «ως φιλόστοργον Πατέρα εις την εστίαν και συγγένειαν Αυτού, εις τον τόπον τον γνώριμον και τον ίδιον, ως Γενάρχην εν μέσω τέκνων πνευματικών».

«Έρχεσθε ως άγγελος της Αποκαλύψεως δια να εκφέρητε δια του Συνοδικού λόγου της Ορθοδόξου Εκκλησίας «ρομφαίαν δίστομον και οξείαν» ουχί δια να καύσητε, να τρομοκρατήσητε ή να νεκροποιήσητε, αλλά δια να πυρπολήσητε τον άπαντα ημών βίον δια μηνύματος καταλλαγής, ειρήνης, προβληματισμού, και αφυπνισμού των εν πολλοίς αλλοτριομένων συνειδήσεων μας».

Στο δείπνο συμμετείχαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πρέσοβ και πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Ροτσισλάβ, η Ιεράρχια της Εκκλησίας Κρήτης, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Αμανατίδης, Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, Δήμαρχοι και Αντιπεριφερειάρχες, Διοικητές των Στρατιωτικών Μονάδων της Κρήτης, Άρχοντες Οφικίαλλοι του Οικουμενικού Θρόνου, κ.

Keywords
Τυχαία Θέματα