Εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir σε «πολλές τοποθεσίες»

08:46 16/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Συντρίμμια της ατράκτου του αεροσκάφους της εταιρείας EgyptAir το οποίο συνετρίβη στη Μεσόγειο στις 19 Μαΐου εντοπίστηκαν σε «διάφορες τοποθεσίες», ανακοίνωσε την Τετάρτη η επιτροπή έρευνας υπό αιγυπτιακή ηγεσία, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τον εντοπισμό και την ανέλκυση των μαύρων κουτιών, που θα πάψουν να εκπέμπουν το ειδικό ηχητικό σήμα εντοπισμού τους στις 24 Ιουνίου.

Μόνο

οι αναλύσεις της πτήσης θα επιτρέψουν να εξιχνιαστούν τα αίτια της συντριβής του Airbus A320 των αιγυπτιακών αερογραμμών, το οποίο κατέπεσε σε μια θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κρήτη και τις βόρειες ακτές της Αιγύπτου με 66 επιβαίνοντες δευτερόλεπτα αφότου χάθηκε από τις οθόνες των ραντάρ.

Το πλοίο John Lethbridge της γαλλικής εταιρείας Deep Ocean Search (DOS), το οποίο συμμετέχει στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους, «εντόπισε πολλές τοποθεσίες όπου βρίσκονται συντρίμμια της ατράκτου», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή έρευνας υπό την ηγεσία της Αιγύπτου.

Δεν είναι σαφές ποια ακριβώς τμήματα του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MS804 εντοπίστηκαν, ούτε αν τα μαύρα κουτιά βρίσκονται στις τοποθεσίες που υποδείχθηκαν. Στα A320, ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης και ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου βρίσκονται κοντά στην ουρά.

Το πλοίο της γαλλικής εταιρείας, που διαθέτει ένα υποβρύχιο ρομπότ ικανό να εκτελεί επιχειρήσεις έρευνας και ανάκτησης των μαύρων κουτιών σε μεγάλα βάθη, έφθασε στην Αίγυπτο στις 9 Ιουνίου και πλέει στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες για το αεροπλάνο, περίπου 290 χλμ. βόρεια των αιγυπτιακών ακτών. Οι έρευνες γίνονται ακόμη πιο δύσκολες διότι ο βυθός στην περιοχή βρίσκεται στα τρεις χιλιάδες μέτρα.

Ένα πλοίο του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, το Laplace, είχε εντοπίσει την 1η Ιουνίου τον ήχο της συσκευής εντοπισμού του ενός από τα μαύρα κουτιά. Όμως δεν είναι γνωστό εάν η συσκευή είναι ακόμα συνδεδεμένη πάνω στο κουτί.

Keywords
Τυχαία Θέματα