Χαιρετισμοί και ομιλίες στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

23:36 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, χαιρετισμό απευθύνουν εκπρόσωποι όλων των κομμάτων, εκτός του ΚΚΕ και της ΛΑΕ που δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση, και της Χρυσής Αυγής που δεν προσεκλήθη.

Παράλληλα, το παρών δίνουν ξένοι ηγέτες κομμάτων και προσωπικότητες της Αριστεράς, που εξέφρασαν την

στήριξη και την αλληλεγγύη τους στον δυσανάλογο αγώνα που δίνει ο ελληνικός λαός, μέσω της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την αναγέννηση των κοινωνικών αξιών στην Ευρώπη.

Υπέρ της συνεννόησης των δύο μεγάλων κομμάτων σε σημαντικά ζητήματα, όπως η συνταγματική αναθεώρηση, το προσφυγικό και τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, κατά τον χαιρετισμό του.

«Βρεθήκαμε μαζί στον αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που είχε αποφασίσει να παραδώσει τη χώρα, βρεθήκαμε μαζί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και μαζί κυβερνάμε, χτίσαμε μαζί ένα νέο Γοργοπόταμο, αποδείξαμε μαζί ότι μπορούμε να ενώσουμε τους Ελληνες, επισήμανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Όλοι έχουμε συμφέρον να πιάσουμε λιμάνι» και ότι «αυτό πρέπει να είναι ο οδηγός μας» για τη χώρα και την προοπτική της, έστειλε ο βουλευτής του Ποταμιού Κωνσταντίνος Μπαργιώτας, χαιρετίζοντας στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Να κάνει την υπέρβαση, όπως είπε, κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης εκπροσωπώντας το κόμμα του.

«Στρατηγικός ιδρυτικός στόχος για εμάς, την ΔΗΜΑΡ, είναι η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού. Για εμάς σοσιαλισμός και δημοκρατία αποτελούν πεδία αλληλένδετα», σημειώνει στον χαιρετισμό του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Σήμερα που η ιστορία της εξόδου από την κρίση και της απεμπλοκής από τα μνημόνια τείνει να γίνει ο λαβύρινθος της σύγχρονης εποχής, σήμερα οφείλουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να αναζητήσουν το μίτο τους μέσα από την εθνική συνεννόηση», τόνισε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, χαιρετίζοντας στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, άσκησε κριτική στη διακυβέρνηση Καραμανλή και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ.

«Είμαι δεμένος με μια ειδική σχέση με την Ελλάδα, είμαι δεμένος με τον ελληνικό λαό. Δώσαμε πολλές μάχες μαζί. Όμως κερδίσαμε γιατί παραμείναμε ενωμένοι» τόνισε σε μήνυμά του ο επικεφαλής της Ευρωομάδας Σοσιαλιστών-Δημοκρατών, Τζιάνι Πιτέλα.

Ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιέρ Λοράν, εξέφρασε την αλληλεγγύη και τον σεβασμό της ευρωπαϊκής αριστεράς προς τον ελληνικό λαό, τονίζοντας πως «η αξιοπρέπειά σας, το κουράγιο σας και η ευφυΐα σας έναντι των εχθρών της δημοκρατίας, η αλληλεγγύη σας με τους πρόσφυγες, την ώρα που κι εδώ η ζωή δεν είναι εύκολη, είναι παράδειγμα για όλη την Ευρώπη».

Η απάντηση στα προβλήματα που έχει σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ούτε στην ευρωλαγνεία, ούτε στον ευρωσκεπτικισμό, αλλά στους αγώνες για κοινωνική ανάπτυξη και δικαιοσύνη, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

«Στηρίζουμε από την αρχή τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και πριν τις εκλογές και συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε. Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία το αντιδημοκρατικό μέτωπο και την καταπάτηση της βούλησης του ελληνικού λαού που επιβάλλει η Ευρώπη», είπε ο Πάβλο Μπουστίνδουί υπεύθυνου Εξωτερικής Πολιτικής των Podemos στην Ισπανία.

Τη σημασία να στηριχθεί το ελληνικό πείραμα «στη μάχη κατά της λιτότητας και για να μην υποσταλεί το όραμα της κοινωνικής Ευρώπης των λαών», επεσήμανε κι ο επικεφαλής του ιταλικού κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Πάολο Φερέρο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ – ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα