Μπάντμιντον : Η Ευρωπαϊκή ρακέτα με το.. 9 για την Ματίνα Σωτηρίου

23:51 11/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την κορυφή της Ευρώπης έχει βάλει στόχο η Ματίνα Σωτηρίου που χρόνο με το χρόνο ανεβαίνει και ψηλότερα στην κατάταξη των κορυφαίων αθλητριών μπάντμιντον.

Η Σερραία αθλήτρια έκανε άλμα 13 θέσεων με τη διπλή συμμετοχή της και τις θέσεις που κατέκτησε στα δυο διεθνή τουρνουά στα οποία συμμετείχε σε λιγότερο από μια εβδομάδα κατακτώντας με τη… ρακέτα της την 9η θέση στην Ευρώπη.

Η Ματίνα Σωτηρίου με τον προπονητής της Αλέξανδρο Καντζόγλου στο πρωτάθλημα
Open 2017 της Λιβαδειάς.

Στο Διεθνές ΟΠΕΝ της Λιβαδειάς η Ματίνα Σωτηρίου με την είσοδό της στην 16άδα, όπου έχασε από την κατά πολύ μεγαλύτερη της, την 25χρονη Ολλανδέζα (πρώην Νο 56 του κόσμου) κέρδισε αγωνιστικά πάρα πολλά αντιμετωπίζοντας στα ίσια για το ένα γκειμ την αθλήτρια αυτή που άγγιξε τον τελικό του ΟΠΕΝ χάνοντας οριακά από την Βουλγάρα Μίτσοβα. Στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας στο Διεθνές Κ17 η Ματίνα Σωτηρίου επιβεβαίωσε την θέση της στο σχήμα ( Νο 3 ) και κατάφερε αποκλείοντας Τουρκάλες αθλήτριες να ανέβει στο βάθρο σε απλό και διπλό (με ζευγάρι την Θ. Λαμπριανίδου από Θεσσαλονίκη) και έτσι να ενισχύσει την προσπάθειά της με πολύτιμους βαθμούς για το Πανευρωπαϊκό της Πράγας που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο.

Ομαδική Στο Χάσκοβο από αριστερά όρθιοι: Κιοσσές Ρ.,Παπαδόπουλος Δ.,Σιδηρόπουλος Π.,Κουλακίδης Ν.,Τσαμουσιάδης Ο.,Μουτεβελίδου Ε.,Παναγιώτου Μ.,
Όρθιες στην μέση από αριστερά Λαμπριανίδου Θ., Σωτηρίου Μ., Καθήμενες από αριστερά: Λαμπριανίδου Μ., Παυλίδου Θ.,Παπαποστόλου Μ.,Παυλίδου Σ.,Παυλίδου Μ.,Παπαδοπούλου Ε.,Ζλατίντση Π.,Κουτσούρης Ε.

Διακρίσεις για τον Πλάτωνα Σερρών

Ο Πλάτωνας Σερρών συμμετείχε με πέντε αθλητές του στους Διεθνείς αγώνες, στη Λιβαδειά στο Hellas Open International Ανδρών – Γυναικών και στο Χάσκοβο της Βουλγαρίας στους Διεθνείς Αγώνες Κ17. Εκτός από τους δυο που κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο συμμετείχαν και οι Νίκος Κουλακίδης σε απλό και διπλό όπου κατάφερε και μπήκε στην οκτάδα . Οι κατά ένα χρόνο μικρότεροι Ραφαήλ Κιοσσές και Περικλής Σιδηρόπουλος συμμετείχαν για την καλύτερη προετοιμασία τους και έμειναν στους πρώτους αγώνες. Ο μικρός Ευθύμης Κουτσούρης μπήκε αρκετά καλά στην σεζόν καταφέρνοντας σε δύο κατηγορίες να επιβληθεί αντιπάλων από Βουλγαρία , Κύπρο , Ουκρανία και να μπει στα μετάλλια .

Ο Ευθύμης Κουτσούρης κατέκτησε 2 χάλκινα στο απλό Κ13 & Κ15

Keywords
Τυχαία Θέματα