«Πράσινο φως» για το νέο Νοσοκομείο

21:33 11/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην οδό πραγματικότητας πια το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής, με χρηματοδότηση του ιδρύματος Στ Νιάρχου, ύψους 54 εκ ευρώ. Το νέο νοσοκομείο πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο

Στα 54 εκ ευρώ ανέρχεται η κοστολόγηση της κατασκευής του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής, το οποίο όπως εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας,

θα αποτελέσει δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, από το κομμάτι των 200 εκ. ευρώ, που θα δώσει το ίδρυμα για την κάλυψη κενών στην Υγεία.
Σύμφωνα με δηλώσεις στο σταθμό μας του Διοικητού του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργου Φιλιππίδη, το έργο θα το κατασκευάσει εξ ολοκλήρου το ίδρυμα και θα το παραδώσει στην Κοινωνία της Ροδόπης.
«Μέσα σε 3-4 χρόνια το Νέο Νοσοκομείο θα είναι απτή πραγματικότητα, καθώς δεν θα υπάρξουν διαγωνισμοί και γραφειοκρατικές διαδικασίες. Αυτό που πρέπει να σκεφθούμε είναι η αξιοποίηση του παλαιού νοσοκομείου και αυτό θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης με όλες τις συλλογικότητες, με τις οποίες πετύχαμε την θετική εξέλιξη της ανέγερσης και στελέχωσης του νέου νοσοκομείου», τόνισε ο κ. Φιλιππίδης.
Το νέο Νοσοκομείο πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος Κομοτηναίων, που βρίσκεται κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κομοτηνής.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Κομοτηνή ως έδρα περιφέρειας ήταν η μοναδική που δεν είχε νέο Νοσοκομείο.

Keywords
Τυχαία Θέματα