Μπ. Κουσνέρ: «Ζούμε την αρχή του τέλους της Ε.Ε. στον τομέα της ηθικής, της δεοντολογίας και της πολιτικής θέλησης»

23:10 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Όταν ένας «μαχητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», όπως αποκαλεί τον εαυτό του, με ανθρωπιστικές αποστολές στα πέρατα της γης επισκέπτεται την Ελλάδα και αποφασίζει να μιλήσει για το προσφυγικό, οι απόψεις του έχουν βαρύνουσα σημασία. Ο Μπερνάρ Κουσνέρ βρέθηκε σήμερα στην Αθήνα και άσκησε δριμεία κριτική στους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

της Γαλλίας, συνιδρυτής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» και των «Γιατρών του Κόσμου» και πρώην ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, βρέθηκε στην Ελλάδα ως προσκεκλημένος του «New York College», προκειμένου να μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών. Το θέμα που επέλεξε να παρουσιάσει στους απόφοιτους και – λίγη ώρα νωρίτερα – στους δημοσιογράφους που τον συνάντησαν, ήταν ο ρόλος της Ε.Ε. στο προσφυγικό.

«Ζούμε την αρχή του τέλους της Ε.Ε. όχι σε επίπεδο γραφειοκρατίας, Βρυξελλών, Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Κομισιόν, αλλά στον τομέα της ηθικής, της δεοντολογίας και της πολιτικής θέλησης», επισήμανε ο κ. Κουσνέρ σχολιάζοντας την άρνηση των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δεχτούν τους πρόσφυγες.

Keywords
Τυχαία Θέματα