«Ατόπημα η παρέμβαση Μητσοτάκη» τονίζει ο Στ.Κοντονής για την αγοραπωλησία στην ορεινή Ζάκυνθο

15:56 16/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Eίναι ατόπημα οποιουδήποτε πολιτικού παράγοντα, πολύ δε περισσότερο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να επεμβαίνει όταν υπάρχει εκκρεμής δικαστική διαδικασία», επισήμανε, μεταξύ αλλων, από το βήμα της βουλής σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος κοντονής σε σχέση με τις αιτιάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επένδυση στη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα την αγοραπωλησία των 15χιλ.στρεμμάτων στην ορεινή περιοχή του νησιού.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση

ο κ.Κοντονής ανέφερε τα εξής:
«Kυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θέλω να αναφερθώ σε μια αποστροφή του Προέδρου της Ν.Δ., του κ. Μητσοτάκη, σχετικά με την κατηγορία που απηύθυνε στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσε μια επένδυση στη Ζάκυνθο. Κατά πρώτον, θέλω να πω ότι είναι ατόπημα οποιουδήποτε πολιτικού παράγοντα, πολύ δε περισσότερο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να επεμβαίνει, όταν υπάρχει εκκρεμής δικαστική διαδικασία.
Υπάρχει αυτή την ώρα σε εξέλιξη τόσο το αστικό σκέλος της υπόθεσης, όσο και το ποινικό. Αυτό ξέρετε, συνιστά μια μορφή παρέμβασης και άσκησης πίεσης στους δικαστές.
Για να ενημερώσω τη Βουλή, θέλω να πω ότι η όλη ιστορία έχει διακοπεί με απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου, γιατί ακριβώς υπάρχουν υπόνοιες σοβαρότατες για μια κραυγαλέα περίπτωση διαφθοράς.
Οχι μόνο υπάρχει αυτή η απόφαση, η οποία έχει εκδοθεί αλλά εκκρεμεί και η αγωγή, και επιπλέον υπάρχει και το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα, του κ. Μπρή, στοιχεία του οποίου έχει δημοσιεύσει στην ‘’Καθημερινή’’, η κυρία Μάνδρου, με το οποίο ο εισαγγελέας ζητεί την άσκηση ποινικών διώξεων κατά όλων των εμπλεκομένων στη σύνταξη ενός συμβολαίου, το οποίο αφορά την πώληση ως ενιαίου ακινήτου 15.000 στρεμμάτων στη βόρεια Ζάκυνθο.
Ενώ, λοιπόν, έχουμε εδώ δικαστικές ενέργειες, δικαστικές κρίσεις και στο αστικό κομμάτι και στο ποινικό, έρχεται ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και λέει ‘’Ο ΣΥΡΙΖΑ μπλοκάρει τις επενδύσεις’’.
Και ποιοι είναι αυτοί που έχουν προσφύγει ενώπιον της δικαιοσύνης; Είναι η Εκκλησία, είναι ο Δήμος, ο οποίος δήμαρχος έχει εκλεγεί με τη σημαία της Ν.Δ., είναι η Περιφέρεια, είναι το Κράτος. Ολοι αυτοί είναι ΣΥΡΙΖΑ και δεν το ξέρουνε; Προφανώς είναι ΣΥΡΙΖΑ, αφού το λέει ο κ. Μητσοτάκης.
Αλλά θέλω να σας πω ότι εδώ ξεπερνάμε κάθε όριο επέμβασης στη δικαστική διαδικασία και στην κρίση των δικαστών. Αυτό είναι η ουσία του πράγματος και αυτό σήμερα αναφέρω, πέραν του γεγονότος ότι θα έπρεπε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τα γνωρίζει αυτά τα πράγματα, διαφορετικά, αν δεν τα γνωρίζει -και το πόρισμα του εισαγγελέα και την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου- τότε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, διότι, υποστηρίζει μια επένδυση, την οποία η δικαιοσύνη έχει περιγράψει με μελανά χρώματα, που άπτονται διαφθοράς και διαπλοκής».

Keywords
Τυχαία Θέματα