Αντίδραση του Δήμου Καισαριανής για τα αποθεματικά του – Δεν θα τα δηλώσει

15:17 16/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο Δήμος Καισαριανής δεν πρόκειται να δεχθεί τη δέσμευση των χρημάτων του Δήμου», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση η δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα ο Δήμος αναφέρει πως: «Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ζητά από όλους τους Δήμους να αποστείλουν σειρά οικονομικών στοιχείων τους που αφορούν τους λογαριασμούς όπου τηρούν τα αποθεματικά τους.
Η στάση αυτή της κυβέρνησης βρίσκει αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο της Καισαριανής, όπου στη συνεδρίασή του στις 15 Δεκεμβρίου αποφάσισε ότι δε θα δοθεί από πλευράς Δήμου μας κανένα στοιχείο που αφορά τα αποθεματικά του Δήμου.

Άλλωστε

όλα όσα ζητά η κυβέρνηση, της είναι γνωστά, μέσα στο ασφυκτικό ελεγκτικό πλαίσιο λειτουργίας που η ίδια η κυβέρνηση επιβάλλει.
Μόνο προβληματισμό και ανησυχία μπορεί να δημιουργεί αυτής της ενέργειας, καθώς η ομοιότητα αυτής της τακτικής με την τακτική που ακολούθησε τον Απρίλιο του 2015 και έβαλε στο χέρι τα αποθεματικά Δήμων και Περιφερειών, είναι παραπάνω από εμφανής!

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Καισαριανής κάνει ακόμα μια φορά σαφές ότι δε θα δεχθεί καμία δέσμευση χρημάτων του Δήμου. Αυτά τα χρήματα προορίζονται για την κάλυψη των αναγκών του λαού της Καισαριανής και όχι για το χρέος που ο λαός δε φέρει καμία ευθύνη για τη δημιουργία του».

Συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Νίκο Τόσκα

Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, η συνάντηση του Δημάρχου Καισαριανής με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα. Μαζί με το Δήμαρχο παρευρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας, καθώς και οι επικεφαλής των εκλεγμένων Δημοτικών Παρατάξεων.

Στη συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση από το Δήμαρχο για τα φαινόμενα παραβατικότητας που έχουν σημειωθεί στην πόλη. Ο Υπουργός έκανε γνωστό ότι γνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης και ενημέρωσε ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, πέραν των όσων έχουν ήδη ληφθεί.
Όπως αναφέρει ο Δήμος Καισαριανής: «Ειδικότερα ο Δήμαρχος στάθηκε στο Σκοπευτήριο, καθώς το θέμα αφορά κύρια αυτόν το χώρο, έναν χώρο με βαριά ιστορία, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας χώρος όπου υπάρχουν όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που δεν θα επιτρέψουμε να γκετοποιηθεί.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μία ώρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη, λόγω της ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή. Για την αλλαγή ειδοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι φορείς που είχαν δηλώσει το ενδιαφέρον τους και βρέθηκαν εκπρόσωποι γονέων και μαθητών από το 1ο, 2ο Γυμνάσιο & 2ο Λύκειο, της Ένωσης Γονέων, του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καισαριανής, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», της Κινηματογραφικής Λέσχης της πόλης κ.ά.».

Σχετική είδηση: Δήμος Καισαριανής: Κρούσματα παραβατικότητας στο Σκοπευτήριο

Keywords
Τυχαία Θέματα