Ατέλειες στο αντιπυραυλικό σύστημα αναγνωρίζει το Πεντάγωνο

10:31 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του αμερικανικού Πενταγώνου για την αποτελεσματική άμυνα των ΗΠΑ, έναντι της διηπειρωτικής πυραυλικής απειλής από την Βόρεια Κορέα, ο εκπρόσωπος του παραδέχεται ότι το σύστημα ανίχνευσης και εντοπισμού δεν είναι τέλειο.

Στην διάρκεια ενημέρωσης που έγινε στο πεντάγωνο, ο εκπρόσωπος του, πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις δήλωσε: “Εμπιστευόμαστε την ικανότητα άμυνας που έχουμε κατά μιας περιορισμένης απειλής που εξελίσσεται.” Ο

Ντέιβις επικαλέστηκε την επιτυχή δοκιμαστική εξομοίωση κατάρριψης ενός διηπειρωτικού πυραύλου, που έγινε τον Μάιο, από αντιπυραυλικό σύστημα στο αμερικανικό έδαφος.

Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι το πρόγραμμα ιχνηλάτησης στόχων του συστήματος που δοκιμάστηκε, δεν ήταν τέλειο. “Είναι κάτι στο οποίο δεν έχουμε ξεκάθαρα αποτελέσματα. Έχουμε όμως την δυνατότητα να καταρρίψουμε περισσότερους από έναν στόχους,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντέιβις.

Σε εσωτερικό υπηρεσιακό σημείωμα το όποιο αναλύθηκε από το Reuters, διαπιστώνεται ότι το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει αναβαθμίσει την αξιολόγηση της αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ, μετά την δοκιμαστική κατάρριψη του Μαΐου.

Από την άλλη μεριά, παρά την δαπάνη εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για την οργάνωση ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας πολλαπλών επιπέδων, οι ΗΠΑ ίσως να μην έχουν κατορθώσει να προστατεύσουν αποτελεσματικά το σύνολο του εναέριου χώρου τους, από μία πυραυλική επίθεση βαλλιστικού τύπου, από την Βόρεια Κορέα.

Το ερώτημα παραμένει όπως σημειώνουν οι αναλυτές. Πόσο ρεαλιστικά ικανές είναι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, ώστε ν’ αναχαιτίσουν έναν ή περισσότερους εισερχόμενους πυραύλους στον αμερικανικό εναέριο χώρο;

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα