Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

09:22 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στην Καβάλα θα βρεθεί σήμερα (Πέμπτη) στις 10 το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος. Θα παραβρεθεί σε ημερίδα που συνδιοργανώνουν στο ξενοδοχείο LUCY ο Δήμος Καβάλας, τα Υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Οικονομίας & Ανάπτυξης μαζί με την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και την ΠΕΔ Α.Μ.Θ. αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και το συντονισμό για την επίσπευση υλοποίησης των ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων).

** Μελέτη

του Πανεπιστημίου του Μονάχου για τον προσκυνηματικό τουρισμό στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων παρέδωσε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης κι εντεταλμένος στην ελληνογερμανική συνέλευση Χανς Χόακιμ Φούχτελ στη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα.
Ο κ. Φούχτελ επισκέφθηκε την Καβάλα στο πλαίσιο περιοδείας του στην ευρύτερη περιοχή. Νωρίτερα ξεναγήθηκε στο βαπτιστήριο της Λυδίας. Σήμερα θα βρεθεί στη Θάσο.

** Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα (9 το πρωί) το ΠΑΜΕ στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας. Αφορμή αποτελεί η διακοπή ηλεκτροδότησης για οφειλές σε σπίτι εργαζόμενης με ανήλικο παιδί.

** Δημοπρατήθηκε το έργο της ανακατασκευής του Βερούλειου Σταδίου Καβάλας προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ και ήδη αναδείχτηκε προσωρινός ανάδοχος. Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις, ο εργολάβος θα ξεκινήσει τις εργασίες στο τέλος του έτους.

** Σήμερα στις 10.30 το πρωί, θα επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Μαρκόπουλο στο γραφείο του, ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, στο πλαίσιο της μόνιμης πλέον παρουσίας του Οργανισμού στην Καβάλα.

** Έως τις 20 Ιουλίου, στα γραφεία Διοίκησης των Παιδικών Σταθμών του δήμου Καβάλας (στον Βύρωνα) θα γίνεται η παραλαβή των voucher του ΕΣΠΑ από τους ωφελούμενους γονείς/κηδεμόνες. Στόχος η εύρυθμη λειτουργία των παιδικών & βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Καβάλας και η έγκαιρη ταξινόμηση βρεφών και νηπίων, πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

** Ο Δήμος Νέστου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ποντίων Νέστου, θα πραγματοποιήσουν τα αποκαλυπτήρια του αφιερωμένου, στον ποντιακό ξεριζωμό, μνημείου στην Πλατεία Αριστοτέλους, την Κυριακή 9 Ιουλίου στις 10.30 το πρωί.

** Με την παράσταση PIAF! THE SHOW, που συνεχίζει για τρίτη χρονιά την παγκόσμια περιοδεία της, ξεκινά το Σάββατο 8 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων το 60ο Φεστιβάλ Φιλίππων.

** Η ομαδική εικαστική έκθεση – εγκατάσταση στο χώρο του αρχαίου θεάτρου των Φιλίππων με τίτλο «Διονυσιακά» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού παρουσιάζεται από το Σάββατο 8 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 10 Αυγούστου στο πλαίσιο του 60ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

** Για ακόμη μια χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και το Σάββατο στο προαύλιο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, στον Φάρο της συνοικίας της Παναγίας, το Lighthouse Festival.
Την Παρασκευή τα παιδιά του 7ου Δημοτικού σχολείου θα παρουσιάζουν την θεατρική τους παράσταση στις 6 το απόγευμα, θα ακολουθήσουν συναυλίες νεανικών συγκροτημάτων και προβολή της ταινίας «Ας περιμένουν οι γυναίκες».
Το Σάββατο οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν εργαστήρια για παιδιά, φωτογραφία, χορό και συναυλίες.

** Ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο η 24η Γιορτή Βιβλίου στη Δράμα, η οποία θα φιλοξενηθεί στον Δημοτικό Κήπο της πόλης έως τις 16 Ιουλίου, με ώρες λειτουργίας από τις 7 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.
Κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν βιβλία, θα γίνει αφήγηση παραμυθιού ενώ θα προβληθούν και ταινίες του Φεστιβάλ Μικρού Μήκους.

** Λαϊκό πανηγύρι θα πραγματοποιήσει ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νεάπολης (ΔΕΠΟΣ), το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017 στις 08,30 το βράδυ, στην αυλή του 24ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας. Θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τα τμήματα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου αλλά και από τα χορευτικά τμήματα του πολιτιστικού συλλόγου της Κηπουπόλεως.

** Τα εγκαίνια του μουσείου του θα πραγματοποιήσει ο ΚΑΟ Δράμας, το Σάββατο στις 6.30 το απόγευμα στο Κλειστό Γυμναστήριο Δράμας ‘’Δημήτριος Κραχτίδης’’. Έχει προγραμματιστεί αγώνας των παλαιμάχων της ομάδας με παλαίμαχους της Εθνικής Μπάσκετ όπου συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι Πρέλεβιτς, Κακιούσης, Ρεντζιάς. Μετά τα εγκαίνια του μουσείου θα τιμηθεί για την προσφορά του ο δραμινός καλαθοσφαιριστής Μάνθος Κατσούλης ενώ θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου ‘’Είμαστε πια πρωταθλητές’’ (αναφέρεται στον θρίαμβο της Εθνικής Ελλάδος στο Ευρωμπάσκετ του ΄87) από τον γνωστό δημοσιογράφο Βασίλη Σκουντή.

** Ξεκινά η διάθεση εισιτηρίων διαρκείας του Α.Ο. Καβάλας για την αγωνιστική περίοδο 2017-18, τα οποία και θα ισχύουν μόνο για τους αγώνες πρωταθλήματος (Γ’ Εθνικής Κατηγορίας). Τα εισιτήρια διαρκείας κοστίζουν 50 ευρώ για τις Θύρες γενικής εισόδου και 100 ευρώ για τις Θύρες που οδηγούν στο σκεπαστό.
Με στόχο την επιπλέον στήριξη της ομάδας αποφασίστηκε η έκδοση της VIP κάρτας των 200 ευρώ για τους φιλάθλους που έχουν την δυνατότητα και επιθυμούν να το πράξουν λαμβάνοντας υπόψη και την απουσία οποιουδήποτε ισχυρού χρηματοδότη.

** Το πρώτο «FULL moon WAVE running» θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή (7 Ιουλίου), στις 9:30 το βράδυ, στην Κεραμωτή Καβάλας. Κύριο μέρος της εκδήλωσης αποτελεί το βιωματικό σεμινάριο για βέλτιστες τεχνικές τρεξίματος με καταξιωμένους εισηγητές. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών θα ακολουθήσει δοκιμή των προτεινόμενων τεχνικών σε μία διαδρομή 3 χιλιομέτρων.

** Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα