Ασπρόπυργος: Κατασχέθηκαν 825.000 λαθραία τσιγάρα- 4 τόνοι καπνού

16:51 29/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δυο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και στη διάπραξη ληστειών και κλοπών, αντίστοιχα, κατάφερε να εξαρθρώσει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σε ότι αφορά την πρώτη υπόθεση, το Εργοστάσιο Ξυλείας στον Ασπρόπυργο ήταν η «βιτρίνα» και είχε τεθεί υπό την επιτήρηση της Αστυνομίας. Συνελήφθησαν δυο Ρουμάνοι, ενώ ταυτοποιήθηκαν άλλα έξι άτομα.

Συνολικά εντοπίστηκαν 16 εκατ. τσιγάρα δηλαδή 825.ΟΟΟ πακέτα τσιγάρα και τέσσερις τόνοι καπνού με τους διαφυγόντες δασμούς να υπερβαίνουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Πριν από λίγες ημέρες στο Λιμάνι της Πάτρας οι Λιμενικοί είχαν εντοπίσει αλλοδαπό οδηγό φορτηγού με πινακίδες Ρουμανίας.

Κατά τον έλεγχο που έγινε πριν επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία εντοπίστηκαν κρυμμένα σε παλέτες 5,5 εκατ. τσιγάρα. Οι αρχές ερευνούν αν πρόκειται για το ίδιο κύκλωμα.

Παράλληλα, η δεύτερη εγκληματική οργάνωση, είχε διαπράξει περισσότερες από 100 κλοπές και ληστείες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας. Συνελήφθησαν επτά άτομα ανάμεσα τους τρεις γυναίκες.

Κάποια μέλη της σπείρας εμπλέκονται σε απόπειρα δολοφονίας αστυνομικών τον περασμένο Νοέμβριο στην Αυλίδα.

Τους είχαν εντοπίσει οι Αστυνομικοί ύστερα από διάρρηξη ενός σπιτιού και στην προσπάθεια τους να διαφύγουν, τους πυροβόλησαν.

αίθουσα σύνταξης ert.gr
Ρεπορτάζ Ζώης Κακκαβάς
πηγή ΕΡΤ1

Keywords
Τυχαία Θέματα