΄Ασκηση ετοιμότητας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών

15:06 30/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε τόσο μεγάλης έκτασης άσκηση σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Το σενάριο ήταν:

Ένας μεγάλος σεισμός στη γειτονική πόλη του Αιγίου είχε προκαλέσει εγκλωβισμούς και τραυματισμούς σε ασθενείς και επισκέπτες του νοσηλευτικού Ιδρύματος . Μετά από απόφαση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας το κτίριο έπρεπε να εκκενωθεί. Τραυματίες, ασθενείς , εγκλωβισμένοι μεταφέρονται σε σκηνές στον προαύλιο χώρο. Προσωπικό , πυροσβέστες και εθελοντές βοηθούν στην διακομιδή και περίθαλψη όλων

όσων το έχουν ανάγκη. Με κλιμακοφόρα κατεβάζουν από ορόφους άτομα και με σχοινιά από την ταράτσα του Νοσοκομείου εγκλωβισμένους.

Όλη η επιχείρηση έγινε υπό την καθοδήγηση του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων , τη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. ΄Ηταν η 38η που έχει πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2015 πανελλαδικά.

‘Οπως διαβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι της Διοίκησης αν όντως συνέβαινε κάτι τέτοιο το συγκεκριμένο Νοσηλευτικό Ίδρυμα θα ήταν καθ’ όλα έτοιμο να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση κρίσης.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε μετά από μία ώρα περίπου επιβεβαιώνοντας την ετοιμότητα των αρχών ασφαλείας και την αμεσότητα παρέμβασής τους σε έκτακτες ανάγκες.

Σύνταξη: Αθανασία Σταμοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα