Ασφάλεια, μεταναστευτικό και Brexit στην ατζέντα της Συνόδου Κορυφής

08:03 23/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, στις Βρυξέλλες, όπου συνεχίζεται σήμερα, για δεύτερη μέρα, η Σύνοδος Κορυφής. Ασφάλεια, καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μεταναστευτικό και Brexit, βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων, των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, στους επόμενους τρεις μήνες τα κράτη-μέλη θα συμφωνήσουν σε ένα κοινό κατάλογο για τις δεσμεύσεις που μπορούν να αναλάβουν στον τομέα της άμυνας, καθώς και την ανάληψη συγκεκριμένων προγραμμάτων.

«Οι προοδευτικές δυνάμεις πρέπει να βάλουν τη σφραγίδα τους στη συζήτηση για τη νέα αρχιτεκτονική της Ευρώπης», τόνισε σε παρέμβασή του στην προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup εμφανίστηκε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό στο περιθώριο της Συνόδου. Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε ακόμα με τον Νίκο Αναστασιάδη ενώ τόνισε τη σημασία να στηριχθούν από το σύνολο των κρατών-μελών της ΕΕ, οι προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Σχετικές ειδήσεις:
Τετ-α-τετ Τσίπρα με Μακρόν: Ικανοποίηση για Eurogroup και συνεχής επικοινωνία (video)
Ναι από τα μέλη στην πρόταση Κομισιόν για Eυρωπαϊκό Ταμείο ‘Αμυνας
Σύνοδος Κορυφής: Ο Αλ. Τσίπρας ανέδειξε την ευρωπαϊκή διάσταση του Κυπριακού
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα