Β. Ορμπάν: Ο Γάλλος πρόεδρος είναι πολύ νέος

23:47 22/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ο Γάλλος πρόεδρος είναι πολύ νέος. Έρχεται εδώ για πρώτη φορά», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν στους δημοσιογράφους κατά την πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, αναφερόμενος στις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν σε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ότι οι χώρες που δεν σέβονται τους κανόνες της Ένωσης θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες.

Επικριτική απέναντι στον Γάλλο πρόεδρο ήταν και η πρωθυπουργός της Πολωνίας Μπεάτα Σίντλο η οποία κατηγόρησε τον Μακρόν ότι προβάλει

στα μέσα μαζικής ενημέρωσης την αντιπάθειά του προς τα κράτη της κεντρικής Ευρώπης. «Είναι καλό να μιλάμε με γεγονότα και να μην χρησιμοποιούμε στερεότυπα», δήλωσε.

Εντούτοις, ο Γάλλος πρόεδρος, που αναμένεται να συναντηθεί το πρωί της Παρασκευής με τους Ορμπάν και Σίντλο και με τους ηγέτες της Σλοβακίας και της Τσεχίας, δέχθηκε την ισχυρή στήριξη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

«Πιστεύω ότι είναι σημαντικό ότι ο Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε αυτές τις δηλώσεις. Η Γερμανία και η Γαλλία συμβαδίζουν απολύτως», τόνισε η Μέρκελ, σε ερώτηση για την τοποθέτηση Μακρόν.

Πηγή: Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Εμ.Μακρόν: Η Ευρώπη δεν είναι σούπερ μάρκετ, είναι η μοίρα μας

Keywords
Τυχαία Θέματα