Ασφάλεια, εμπόριο και κλίμα στην ατζέντα των G20

08:17 6/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Αμβούργο, υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή και Σάββατο, η Σύνοδος των G20, όπου εκτιμάται ότι θα συζητηθούν τα θέματα, της κλιματικής αλλαγής, της Β. Κορέας αλλά και του ελεύθερου εμπορίου, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη συνάντηση Τραμπ και Πούτιν.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι είναι σημαντικό για τους προέδρους Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν να έχουν μία “καλή ανταλλαγή” απόψεων για το πως βλέπουν την φύση των διμερών σχέσεων.

“Θα

έλεγα σε αυτό το σημείο ότι είναι δύσκολο να προβλέψω ποιες είναι οι προθέσεις της Ρωσίας, στο πλαίσιο των σχέσεων με τις ΗΠΑ,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον για την διάσκεψη της ομάδας των χωρών G20.

“Νομίζω ότι το πιο σημαντικό μέρος της συνάντησης αυτής, θα είναι να γίνει μία καλή ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των προέδρων Τραμπ και Πούτιν, για το πως βλέπουν την φύση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών,” πρόσθεσε ο ίδιος.

Παράλληλα, ο Τίλερσον τόνισε χθες πως οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να συζητήσουν με τη Ρωσία κοινές προσπάθειες εξεύρεσης σταθερότητας στη Συρία, ακόμα και ζώνες απαγόρευσης πτήσεων.

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα