Αρμονία στο σπίτι με φενγκ σούι

12:30 9/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η φιλοσοφία του φενγκ σούι βοηθά στη δημιουργία αρμονίας στο περιβάλλον, με σκοπό την ευτυχία, την επιτυχία και την υγεία. Ξεκινάει από το πιο οικείο σε εμάς περιβάλλον: το σπίτι μας.

«Εξασκείται» εδώ και 4.000 χρόνια στην Κίνα και βασίζεται στην παλιά κινεζική αντίληψη -που συναντάμε και στην πλατωνική φιλοσοφία- ότι άνθρωπος και περιβάλλον πρέπει να εναρμονίζονται.

Το φθινόπωρο είναι η κατεξοχήν εποχή της αναπροσαρμογής, της αναδιάρθρωσης, της αναδόμησης και του…

σπιτιού. «Ντύνουμε» το σπίτι εποχικά και επιχειρούμε να του μεταφέρουμε θετική αύρα με ποικίλες διακοσμητικές παρεμβάσεις μας.

Αποφεύγουμε τις προεξοχές, γιατί σηματοδοτούν προβλήματα.Προσέχουμε τους καθρέφτες. Το σχήμα τους πρέπει να είναι ή οβάλ ή στρογγυλό. Τους τοποθετούμε στο ύψος μας, όχι πολύ ψηλά, γιατί θα προκαλούν δυσφορία, ούτε πολύ χαμηλά, γιατί θα προκαλούν πονοκεφάλους.Απομακρύνουμε τα ογκώδη έπιπλα, καθώς και όσα έχουν γωνίες ή σκληρές προεξοχές.Χρησιμοποιούμε μεταλλικά αντικείμενα στη διακόσμηση (π.χ. πέταλο αλόγου, μεταλλικά κηροπήγια, κ.ά.).Διατηρούμε το σπίτι σε απόλυτη τάξη για καλή ενέργεια.Επιδιορθώνουμε ή απομακρύνουμε χαλασμένα αντικείμενα, γιατί απορροφούν την ενέργειά μας.Αφήνουμε το φως του ήλιου να μπαίνει στο σπίτι. Ο ήλιος χαρίζει ενέργεια και βελτιώνει την ψυχική διάθεση.Επιλέγουμε για τους τοίχους απαλά χρώματα, όπως γαλάζιο για το υπνοδωμάτιο, απαλό ροζ για το γραφείο και γήινα χρώματα για την κουζίνα.Μετατρέπουμε το μπάνιο σε μίνι spa, τοποθετώντας κεριά και αρωματικά έλαια.Η πόρτα του μπάνιου και το καπάκι της τουαλέτας πρέπει να μένουν πάντα κλειστά, γιατί διαφορετικά απομακρύνεται η καλοτυχία.Τοποθετούμε στα μπαλκόνια και στον κήπο κάκτους για να «διώχνουν» τους εχθρούς μας.Τοποθετούμε μέσα στην είσοδο του σπιτιού μας πράσινα φυτά, για καλή ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα