Απόπειρα ανάκαμψης των τιμών του πετρελαίου μετά την βουτιά

11:45 1/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι τιμές του πετρελαίου κυμαίνονταν σε οριακά υψηλότερα επίπεδα το πρωί της Πέμπτης σε σύγκριση με χθες μετά την βουτιά που έκαναν την προηγούμενη μέρα στον απόηχο των στοιχείων για αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων πετρελαίου.

Η αμερικανική υπηρεσία ενέργειας ανέφερε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,3 εκ. βαρέλια στα 525,9 εκ. βαρέλια που χαρακτηρίζει «ιστορικά υψηλά» για την εποχή.

Η τιμή του μπρέντ απώλεσε

1,84 δολάρια την Τετάρτη στο Λονδίνο καθώς η αύξηση της παραγωγής στη Μέση Ανατολή και την Αφρική επιβάρυνε την ψυχολογία ενώ οι ελπίδες για συμφωνία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών να παγώσουν την παραγωγή στην επικείμενη συνάντηση στην Αλγερία φαίνεται να μειώνονται σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές.

Η ενίσχυση της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι του ευρώ και άλλων νομισμάτων ασκούσε επίσης πιέσεις στο πετρέλαιο. Η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου υποχωρούσε σε ποσοστό 0,14% στο 1,1141 στις 11:30 π.μ.

Αναλυτές της αγοράς πετρελαίου εξηγούν ότι η πορεία των τιμών του πετρελαίου, καθορίζεται τόσο από την προσφορά και τη ζήτησή του στις διεθνείς αγορές, όσο και από την ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος

Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου στο μπρέντ παράδοσης Νοεμβρίου ήταν πάνω 0,06% στα 46,94 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του συμβολαίου στον αμερικανικό αργό παράδοσης Οκτωβρίου κέρδιζε 0,16% στα 44,77 δολάρια στις 11:30 π.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα