«Απολογήθηκε» η Περιφερειακή Αρχή

09:45 28/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ολοκληρώθηκε η συζήτηση του Απολογισμού για το έτος 2016 της Περιφερειακής Αρχής στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Νωρίτερα, αιρετοί και θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες είχαν παρουσιάσει τους απολογισμούς για τους τομείς ευθύνης τους.
Ο Περιφερειάρχης, σημείωσε πως η Περιφέρεια προσπάθησε να είναι χρήσιμη παρεμβαίνοντας ακόμα και σε τομείς που δεν ανήκουν στη δική της αρμοδιότητα, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τη συνδρομή της σε ζητήματα του Τομέα Υγείας και των ΤΟΕΒ.
Αναφέρθηκε στους δασικούς χάρτες, επαναλαμβάνοντας

ότι αν δεν ανακληθούν θα έχουν ολέθριες επιπτώσεις για τον πρωτογενή τομέα, στις νέες προοπτικές που δημιουργήθηκαν στην προώθηση αγροτικών προϊόντων και στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, σημειώνοντας ότι υπάρχουν 280 αιτήσεις στην Ήπειρο.
Χαρακτήρισε ιδιαίτερα μεγάλη παρέμβαση για τον Αμβρακικό Κόλπο και το περιβάλλον τα έργα αποχετεύσεων και βιολογικών καθαρισμών που προωθεί η Περιφέρεια, ενώ αναφέρθηκε και στον θετικό τρόπο με τον οποίο οι φορείς της Ηπείρου αντιμετώπισαν το «προσφυγικό», ζητώντας από όλους «να μην υπάρχει ξενοφοβία».

Keywords
Τυχαία Θέματα