ΑΠΟΛΛΩΝ και ΑΤΤΙΚΟΝ σύντομα κοντά μας

10:58 16/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Gρήγορα οι δύο κινηματογραφικές αίθουσες θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν και πάλι παραστάσεις μετά την καταβολή ασφαλιστικών αποζημιώσεων.

Η Εθνική Ασφαλιστική προχώρησε στην τελική φάση των αποζημιώσεων των ιστορικών κινηματογράφων “ΑΠΟΛΛΩΝ” και “ΑΤΤΙΚΟΝ” συμβάλλοντας έτσι κατά τρόπο ουσιαστικό στην επίσπευση της ανακαίνισης και της επαναλειτουργίας τους 6 χρόνια μετά την ολοσχερή καταστροφή τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Κατέβαλε αποζημίωση ύψους 365.000 ευρώ που αφορούσε τις ζημιές στο περιεχόμενο και την απώλεια κερδών των δύο κινηματογράφων. Εκκρεμούσε η καταβολή του ασφαλίσματος

των ζημιών της οικοδομής, το οποίο διεκδικούσαν το «Ίδρυμα Σταματίου Δεκόζη Βούρου» και το ίδρυμα «Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία», που τελικά καταβλήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου, ύψους 670.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής, η παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη καθώς και οι ενέργειες των στελεχών της Εταιρίας συνέβαλαν ουσιαστικά στο να γεφυρωθούν οι διαφορές ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποζημίωσης λόγω του εμπρησμού των δύο ιστορικών κινηματογράφων.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα