Αποκλίσεις σε όλα τα κρίσιμα θέματα της διαπραγμάτευσης

21:22 4/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Χωρίς να σημειωθεί ουσιαστική πρόοδος στα μείζονα δημοσιονομικά ζητήματα, ολοκληρώθηκαν οι σημερινές συζητήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών, ενώ νέες συναντήσεις αναμένεται να γίνουν την Κυριακή και την Δευτέρα.

Όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος θα απαιτηθεί περαιτέρω τεκμηρίωση από τα τεχνικά κλιμάκια αναφορικά με τα ανοιχτά θέματα.

Πρόκειται για τον αριθμό των φορολογουμένων που απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος, καλύπτονται δηλαδή από το αφορολόγητο όριο, αλλά και για τον καθορισμό του ύψους του δημοσιονομικού κενού της διετίας 2018-2019,

καθώς από αυτό θα εξαρτηθεί κατά ποσό θα απαιτηθούν μέτρα 2% του ΑΕΠ (3,6 δισ. ευρώ) που ζητά το ΔΝΤ.

Όσον αφορά τις συντάξεις ο κυβερνητικός αξιωματούχος διέψευσε τις πληροφορίες ότι τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ θέτουν θέμα μείωσης των συντάξεων από το 2018.

«Τέτοια συζήτηση δεν υφίσταται», ανέφερε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι το δημοσιονομικό κενό του 2018 θα μηδενιστεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Την Κυριακή, εκτός απροόπτου πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των επικεφαλής των θεσμών με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με αντικείμενο το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης του συνταξιοδοτικού συστήματος, ενώ τα δημοσιονομικά αναμένεται να συζητηθούν τη Δευτέρα.

Πηγή: EΡΤ1, Α’Πρόγραμμα

Keywords
Τυχαία Θέματα