Αποκεφαλισμοί και άνθρωποι στην πυρά σε φυλακή της Βραζιλίας (video)

08:36 16/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ αυτών τρεις που αποκεφαλίστηκαν και αρκετοί που κάηκαν ζωντανοί, μέσα στη φυλακή του Alcacuz, στη βορειοανατολική Βραζιλία. Επί 14 ώρες η κατάσταση παρέμενε εκτός ελέγχου, μέχρι την επέμβαση της αστυνομίας με θωρακισμένα οχήματα.

Ο πόλεμος για τη διακίνηση ναρκωτικών, υποδαύλισε απίστευτες σκηνές χάους, μεταξύ κρατουμένων που ανήκουν στη συμμορία «Οικογένεια του Βορρά» και άλλων που υποστηρίζουν την ισχυρότερη εγκληματική οργάνωση της Βραζιλίας, γνωστή με το ακρωνύμιο PCC.

Aπό την αρχή της χρονιάς, η βία στις φυλακές

έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο εκατό κρατουμένων.

Σύμφωνα με τις αρχές, η PCC εκμεταλλεύεται την υπερφόρτωση των φυλακών, που με όριο χωρητικότητας τα 650 άτομα είχαν 1.150 τρόφιμους, για να επεκτείνει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, δεκάδες ακόμη κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους σε φυλακή του βόρειου Αμαζονίου, ενώ ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, 56 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους σε φυλακή στο Manaus.

Στις 6 Ιανουαρίου, βίαιες συγκρούσεις στη φυλακή Monte Cristo άφησαν 33 νεκρούς.

Η Βραζιλία έχει το τέταρτο μεγαλύτερο πληθυσμό κρατουμένων παγκοσμίως, αλλά προηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Ρωσία.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα