Αποχαιρετισμός του χειμώνα με καλοκαιρινές θερμοκρασίες

10:25 11/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έκανε την επίσημη «πρεμιέρα» της η Άνοιξη. Για σήμερα αναμένονται μόνο αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τον υδράργυρο να δείχνει έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του Αιγαίου, έως 24 στην Κεντρική, Δυτική και Νότια Ελλάδα, ενώ στις βόρειες περιοχές της Κρήτης αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 27 με 28 βαθμούς!Ειδικότερα για σήμερα
αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών στα δυτικά και βόρεια, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι 7 μποφόρ στο ανατολικό Αιγαίο.
Για την Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις τοπικά αυξημένες και θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου και από 8 έως 20, αντίστοιχα, στη Θεσσαλονίκη.
Για την Τρίτη στα δυτικά και πρόσκαιρα κατά τόπους στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά και το ανατολικό αιγαίο τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία στα νότια 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Μεσοβδόμαδα αναμένεται μια πρόσκαιρη επάνοδος του χειμώνα ωστόσο από την Καθαρά Δευτέρα θα επανέλθει η καλοκαιρία.
Keywords
Τυχαία Θέματα