Από το 1955 είχαν να δουν τέτοια καταστροφή οι κάτοικοι του Ηραίον

09:39 11/3/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Κλιμάκια θα επισκεφθούν σήμερα το Ηραίον της Σάμου προκειμένου να προχωρήσουν σε αποτίμηση των ζημιών που προκάλεσε η σφοδρή καταιγίδα του Σαββάτου. Σημειώνεται ότι η περιοχή έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι κάτοικοι του οικισμού Ηραίον στη Σάμο, παρομοίαζαν με βιβλική καταστροφή αυτό που συνέβη στην κοινότητά τους το Σάββατο και ορισμένοι έλεγαν ότι κάτι τέτοιο είχαν να το δουν από το 1955.

Η βροχή ξεκίνησε γύρω στις τέσσερις το απόγευμα και άρχισε να γίνεται πολύ έντονη και να έχει μεγάλη διάρκεια.

Ξαφνικά, όμως ένας τεράστιος

χείμαρρος άρχισε να παρασύρει ότι έβρισκε μπροστά του, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένας φοβερός απολογισμός σε υλικές ζημιές.

Κάτοικοι της περιοχής, έλεγαν επίσης ότι ξαφνικά από τον οικισμό Παγώνδα, λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από το Ηραίον άρχισαν να ξεκολλούν βράχοι από το βουνό και το ρέμα που καταλήγει στον παραθαλάσσιο οικισμό άρχισε να κατεβάζει φερτά υλικά συμπαρασύροντας ότι έβρισκε μπροστά του, δέντρα, μαντρότοιχους, αυτοκίνητα μοτοσικλέτες.

Πρώτοι υπολογισμοί, ανέφεραν ότι πλημμύρισαν 80-100 σπίτια, ξενοδοχεία και καταστήματα.

Φθορές υπέστησαν επίσης και περίπου 30 αυτοκίνητα ενώ δυο από αυτά μαζί με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού και ένα κοντέινερ βρέθηκαν στη θάλασσα.

Keywords
Τυχαία Θέματα