Από τη Δευτέρα ξεκινά η σύνδεση με Θεσσαλονίκη – Εγκαινιάστηκε χθες το «Νήσος Σάμος»

09:51 28/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκαινιάστηκε χθες παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας στο λιμάνι του Πειραιά, το νέο απόκτημα της Hellenic Νήσος Σάμος που από την Δευτέρα 1η Αυγούστου θα ξεκινήσει το δρομολόγιο σύνδεσης της Λήμνου, της Λέσβου και της Χίου με τη Θεσσαλονίκη.

Το πλοίο θα εκτελεί δρομολόγια σύνδεσης των Μεστών Χίου και της Μυτιλήνης

με τον Πειραιά και μία φορά την εβδομάδα σύνδεση με Θεσσαλονίκη μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Πολλά περιμένουν οι τουριστικοί φορείς των νησιών από αυτή τη σύνδεση αφού παραδοσιακός προορισμός των τουριστών της Βορείου Ελλάδας αποτελούσαν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ωστόσο σύμφωνα με τις κρατήσεις περιορισμένο είναι προς το παρόν το ενδιαφέρον.

Η εταιρεία αγόρασε σε πλειστηριασμό το πλοίο Ionian Queen, τέλος του ’15 έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ και το μετασκεύασε σε Νήσος Σάμος, ρίχνοντας όπως η ίδια ανακοίνωσε άλλα 15 εκατομμύρια πάνω στο πλοίο. Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1988 έχει μήκος 192 μέτρα, πλάτος περίπου 30 μέτρα. Το πλοίο έχει δυνατότητα να αναπτύσσει ταχύτητα 21 κόμβων, ενώ πέρα από τα 94 άτομα πλήρωμα μπορεί να μεταφέρει 2.210 επιβάτες και 750 οχήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα