«Άπνοια» στη Χώρα Αμοργού

16:35 12/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Γιώργος Νούνεσης βυθίζεται σε έναν κόσμο σιωπής μέσα στο νερό, όμοιο εκ φύσης με τον κόσμο της φωτογραφίας, και παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Άπνοια» στη Χώρα Αμοργού, από τις 17 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Το θαυμαστό και το όμορφο πολλές φορές είναι δίπλα μας. Δεν χρειάζεται να βουτήξεις σε απίστευτα βάθη, με μπουκάλες ή χωρίς, ούτε να ταξιδέψεις στα πέρατα του κόσμου. Μπορεί να είναι ένα μικρό έντομο στην άκρη του δρόμου, ένα τοπίο πίσω από το τελευταίο σπίτι του χωριού, μια ώρα από την πόλη, ή ένας κόσμος ακριβώς κάτω από την επιφάνεια

της θάλασσας.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης «άπνοια» είναι σε βάθη που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες πέρα από μια λαχτάρα για το μαγικό.

Τα σώματα που για λίγο -όσο κρατάει η άπνοια του καθενός- εμβαπτίζονται σε αυτή την σιωπή, έστω στιγμιαία γίνονται ένα με τον υδάτινο όγκο που τα περιβάλει και αφήνονται στο ξύπνημα άλλων αισθήσεων. Τα υποβρύχια τοπία συνοδεύουν τα σώματα σε αυτόν το πρόσκαιρο εναγκαλισμό δένοντάς τα με τον χώρο και αργά βυθίζοντας κι εμάς κάτω από το νερό.

Γιώργος Νούνεσης

Ο Γιώργος Νούνεσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Έχει σπουδάσει στο FAMU – Faculty of Still Photography (Πράγα), στην E.S.P. – School of Photography (Αθήνα) και στο Plakas Arts Center – BTEC in Arts & Design (Αθήνα) μεταξύ 1996-2002.

Μαθήτευσε και εργάστηκε στο προσωπικό εργαστήρι του Νίκου Κεσσανλή κατά το 2002-2003. Από το 2003 εργάζεται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και, παράλληλα, ασχολείται με τη διαφημιστική φωτογραφία και τη γραφιστική.

Τα τελευταία χρόνια έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στη φωτογραφία τοπίου και την υποβρύχια φωτογραφία.

Δουλειά του έχει δημοσιευθεί σε διάφορα έντυπα και καταλόγους.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως EPSON Int’l Pano Awards, IPA (Int’l Photography Awards), Int’l Aperture Awards, Int’l Loupe Awards και Int’l Art Prize Arte Laguna.

Το σύνολο των πανοραμικών φωτογραφιών του Γιώργου Νούνεση με τίτλο «Αμοργός» βραβεύθηκε με την 1η θέση στη κατηγορία «Τοπίο» στον διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας της Μόσχας (MIFA).

info

Στη Λόζα (παλιό Ειρηνοδικείο) Χώρα ΑμοργούΑπό τις 17 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 201711:00-14:30 και 18:00-22:30

ΠΗΓΗ: ΑΝΠΟ Αμοργού

Keywords
Τυχαία Θέματα