Απέρριψε την επένδυση μονάδας βιομάζας το δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων

14:00 16/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Κατά συντριπτική πλειοψηφία το δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων στην χθεσινοβραδινή του συνεδρίαση ενέκρινε την γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία απέρριψε την επένδυση μονάδας βιομάζας στο Βαλτινό Τρικάλων.

Παρόντες στη συνεδρίαση κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι σε λαϊκή συνέλευση είχαν ταχθεί κατά της επένδυσης στην περιοχή τους.

Οι λόγοι που επικαλούνται οι κάτοικοι και που έγιναν δεκτοί και από το δημοτικό συμβούλιο Τρικάλων αφορούν κυρίως στο ότι η πρώτη ύλη που θα χρησιμοποιεί για την καύση η επιχείρηση

δεν υπάρχει πουθενά στα Τρίκαλα. Σε πρώτη φάση συμπέραναν ότι θα εισάγεται, ενώ από τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν ξεκαθαρίζεται με απόλυτη σαφήνεια ότι δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον. Επιπρόσθετα, η επένδυση σχεδιάζεται να λειτουργήσει κοντά στο ποτάμιο σύστημα της περιοχής, λόγος επιβαρυντικός για το περιβάλλον, όπως τόνισαν οι κάτοικοι. Οι ίδιοι όπως και η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Ελένη Πούλιου, επικαλέστηκαν τα συμπεράσματα έρευνας που έκαναν για τον επενδυτή, σύμφωνα με τα οποία έκανε παρόμοιες αιτήσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας, με αρνητικές γνωμοδοτήσεις, ενώ κατά κύριο λόγο όπως είπε η κ. Πούλιου ο συγκεκριμένος στήνει επιχειρήσεις, τις οποίες μεταπουλά. Επισημάνθηκε ότι κοντά στην επένδυση υπάρχει βιοτεχνία πλύσης χαλιών, από την οποία ζουν τρεις οικογένειες και τονίστηκε ότι επίσης κοντά στην περιοχή υπάρχει το δάσος της Παναγιάς, για το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια να κηρυχθεί ως διατηρητέο μνημείο της φύσης.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι έγιναν δεκτοί από το Σώμα και με δεδομένη την αρνητική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, απορρίφθηκε η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Υπέρ της επένδυσης τάχθηκε μόνο ένας σύμβουλος της πλειοψηφούσας ομάδας. Πλέον το θέμα περνά στην δικαιοδοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα